ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική βραδιά

μουσική-βραδιά-603835

Για τη «νύμφη του Θερμαϊκού» αναχωρεί σήμερα η Χορωδία Εκπαιδευτικών της πόλης μας, προκειμένου να λάβει μέρος στην 11η Χορωδιακή συνάντηση, που διοργανώνεται στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου από το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, ενώ η καλλιτεχνική διεύθυνση ανήκει στη μαέστρο Λόρα Τσένοβα.

Η Χορωδία Εκπαιδευτικών θα τραγουδήσει απόψε, σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής, ελληνικά τραγούδια, όπως «Τα δειλινά στη Σπάρτη» του Ηλία Ανδριόπουλου, σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη, «Είναι μεγάλος ο καημός» του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου, «Κουτσή κιθάρα» του Μάνου Λοΐζου, σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, «Ας κρατήσουν οι χοροί» του Διονύση Σαββόπουλου, και άλλα. Τη Χορωδία διευθύνει η μαέστρος Στάσα Τζάλλα και συνοδεύει στο πιάνο η Εύη Κανελλοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι μαζί με τη Χορωδία του Βόλου, θα τραγουδήσουν απόψε η Χορωδία του ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, της Ηλιούπολης, της Πτολεμαΐδας, του Κορδελιού και η διοργανώτρια χορωδία του Δήμου Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Στο τέλος όλοι μαζί θα τραγουδήσουν το περίφημο «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, από το «Αξιον Εστί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου