ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμλετ από την ανάποδη…

αμλετ-από-την-ανάποδη-780892

Απόψε θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του νέου θεατρικού έργου που θα παρουσιάσουν οι «ΔραΠαίκτες Βόλου» για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου.

Πιστοί στο όραμά τους για ελεύθερο και δωρεάν θέατρο για όλους και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο μέσα από αυτό, οι ΔραΠαίκτες αυτή τη φορά ενισχύουν το έργο του Ορφανοτροφείου Βόλου, πολιτιστικά μέσα απ’ τον κύκλο των δωρεάν αυτών παραστάσεων, αλλά και κοινωνικά, καθώς καλούν όποιον θεατή μπορεί, να αφήνει τον οβολό του στον κουμπαρά που θα υπάρχει αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που φιλοξενεί το ίδρυμα.

Στο Αμφιθέατρο του Ορφανοτροφείου Βόλου (2ας Νοεμβρίου 10 στον Αγ. Παντελεήμονα) μόνο για οχτώ παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 9, 10, 11, 12 και 16, 17, 18, 19 Μαΐου στις 9.30 το βράδυ. Φυσικά, με είσοδο ελεύθερη.

«ΤελμΑ» είναι ο Άμλετ απ’ την… ανάποδη. Μια φουτουριστική μαύρη κωμωδία του ευΆγγελου Κάβουρα και των ΔραΠαικτών Βόλου για ένα πλανήτη ο οποίος οικολογικά, οικονομικά, κοινωνικά πνέει τα λοίσθια, και χρειάζεται έναν ήρωα -όπως κάθε εποχή χρειάζεται τους ήρωές της- για να ανατρέψει την καταστροφική του πορεία. Το πασίγνωστο δίλημμα του Άμλετ «Να ζει κανείς ή να μη ζει», μεταπλάθεται στο «Να βγει κανείς ή να μη βγει» και παραμένει το ίδιο προφητικό όσο και επίκαιρο: ο μελλοντικός άνθρωπος θα διερωτάται αν θα βγει ή όχι απ’ το κουβούκλιο που θα τον προστατεύει απ’ το μεταπυρηνικό νέφος που θα ’χει μολύνει την ατμόσφαιρα, όπως ο σημερινός πολίτης αναρωτιέται αν θα βγει ή όχι απ’ το σπίτι του και τη βόλεψη του καναπέ για να διαδηλώσει απέναντι σε ό,τι τον πληγώνει.

Σεναριακά επιχειρείται μια φουτουριστική ματιά στον κλασικό σαιξπηρικό Άμλετ, όμως το “Τέλμα” καινοτομεί και ως προς τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία, που υλοποιούνται με ανακυκλώσιμα υλικά, υλικά που ο καθένας μας θα τα είχε για πέταμα. Έτσι, οι ΔραΠαίκτες κλήθηκαν να νιώσουν κυριολεκτικά στο δέρμα τους ως άνθρωποι του μέλλοντος όπου το πλαστικό, που χρειάζεται αιώνες για να αποδομηθεί, κυριαρχεί παντού: απ’ τα πιάτα που φιλοξενούν τα χάπια (τον αποκλειστικό τρόπο της αυριανής μας διατροφής) μέχρι τα ρούχα από σκουπιδοσακούλες και σελοφάν συσκευασίας. Χοροκίνηση και ποίηση, φουτουριστική μουσική και αποστειρωμένα σκηνικά, κωμικές στιγμές αλλά και συγκίνηση ολοκληρώνουν τη θεατρική πράξη.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του εμψυχωτή των ΔραΠαικτών ευΆγγελου Κάβουρα. Ερμηνεύουν οι : Λεωνίδας Αχλαδιώτης, Βαρβάρα Δεμίρη, ευΆγγελος Κάβουρας, Αποστολία Καλυβιώτη, Σπύρος Μακρυγιάννης, Έλενα Μαρκοζάνη, Χρήστος Οικονόμου, Γιάννης Τσιρώνης. Την ενδυματολογία επιμελούνται οι Έφη Αντωνίου, ευΆγγελος Κάβουρας, την σκηνογραφία οι ευΆγγελος Κάβουρας, Χαρά Κουτζαγιώτη, την χορογραφία – κινησιολογική επιμέλεια η Greta Polanska Μοϊδίνη, τους φωτισμούς – ηχογράφηση – σπικάζ ο Πάρης Ζίκος (Zk Studio), την μουσικοηχητική επιμέλεια ο ευΆγγελος Κάβουρας. Την υλοποίηση σκηνικών – design η Χαρά Κουτζαγιώτη, την υλοποίηση κουστουμιών οι Έφη Αντωνίου, Βάσω Γορδίου, τις κομμώσεις και το μακιγιάζ ο Λεωνίδας Αχλαδιώτης. Στην κονσόλα: Χαρά Κουτζαγιώτη. Artwork αφίσας: ευΆγγελος Κάβουρας, Χαρά Κουτζαγιώτη. Φωτογράφηση: Βικτώρια Μουζλάνοβα. Καλλιτεχνική σύλληψη – παραγωγή – προώθηση: ευΆγγελος Κάβουρας, ΔραΠαίκτες Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου