ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«ΤελμΑ» από τους ΔραΠαίκτες

τελμα-από-τους-δραπαίκτες-783378

Ξεκινά στις 9 Μαΐου η νέα θεατρική παραγωγή των ΔραΠαικτών Βόλου για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου. Πρόκειται για μια φουτουριστική μαύρη κωμωδία του Κάβουρα ευΆγγελου και των ΔραΠαικτών Βόλου για ένα πλανήτη ο οποίος οικολογικά, οικονομικά, κοινωνικά πνέει τα λοίσθια, και χρειάζεται έναν ήρωα -όπως κάθε εποχή χρειάζεται τους ήρωές της- για να ανατρέψει την καταστροφική του πορεία.

Το πασίγνωστο δίλημμα του Άμλετ «Να ζει κανείς ή να μη ζει», μεταπλάθεται στο «Να βγει κανείς ή να μη βγει» και παραμένει το ίδιο προφητικό όσο και επίκαιρο: ο μελλοντικός άνθρωπος θα διερωτάται αν θα βγει ή όχι απ’ το κουβούκλιο που θα τον προστατεύει απ’ το μεταπυρηνικό νέφος που θα ’χει μολύνει την ατμόσφαιρα, όπως ο σημερινός πολίτης αναρωτιέται αν θα βγει ή όχι απ’ το σπίτι του και τη βόλεψη του καναπέ για να διαδηλώσει απέναντι σε ό,τι τον πληγώνει. “Ένας κόσμος λοιπόν (αύριο μα και ήδη τώρα) σε τέλμα κι ένας Άμλετ ξανά στον κόσμο μας”, όπως τονίζει ο ευΆγγελος Κάβουρας.

Πιστοί στο όραμά τους για ελεύθερο και δωρεάν θέατρο για όλους και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο μέσα από αυτό, οι ΔραΠαίκτες αυτή τη φορά ενισχύουν το έργο του Ορφανοτροφείου Βόλου, πολιτιστικά μέσα απ’ τον κύκλο των δωρεάν αυτών παραστάσεων, αλλά και κοινωνικά, καθώς καλούν όποιον θεατή μπορεί, να αφήνει τον οβολό του στον κουμπαρά που θα υπάρχει αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που φιλοξενεί το ίδρυμα. Θυμίζουμε ότι ανάλογη ήταν η κοινωνική δράση της δημοφιλούς θεατρικής ομάδας και κατά την περιοδεία του προηγούμενου έργου τους (“Μ(π)αλωμένος Γάμος”) με τη συγκέντρωση εκατοντάδων κιλών σε τρόφιμα για τα κατά τόπους Κοινωνικά Παντοπωλεία τόσο στο Βόλο, όσο και σε χωριά του Πηλίου και της Θεσσαλίας.

Το “τελμΑ” λοιπόν έρχεται να μας βγάλει απ’ το τέλμα μας κάνοντας πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο Αμφιθέατρο του Ορφανοτροφείου Βόλου (2ας Νοεμβρίου 10 στον Αγ.Παντελεήμονα). Μόνο για οχτώ παραστάσεις: ημέρες Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και ημερομηνίες 9, 10, 11, 12 και 16, 17, 18, 19 Μαΐου στις 9μιση το βράδυ. Φυσικά, με είσοδο ελεύθερη, καθώς η συμμετοχή όλων των συντελεστών είναι εθελοντική κι αφιλοκερδής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου