ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ζωή του Γαλιλαίου με τον Αγ. Αντωνόπουλο στο Βόλο

η-ζωή-του-γαλιλαίου-με-τον-αγ-αντωνόπου-714004

Μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία των παραστάσεων «Ο Μαρξ στο Σόχο», ο Άγγελος Αντωνόπουλος ερμηνεύει σε μία παράσταση για ένα ρόλο, τον Βίο του Γαλιλαίο Γαλιλέι.

Ο σπουδαίος ηθοποιός παρουσίασε την παράσταση στο θέατρο «Τριανόν» τον χειμώνα 2012 – 2013 και μετά από παρότρυνση φίλων και θεατών, ο Άγγελος Αντωνόπουλος επισκέπτεται επιλεγμένες πόλεις που διαθέτουν κατάλληλους θεατρικού χώρους, για την παρουσίαση ενός μονολόγου, με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου προσκάλεσε τον καλλιτέχνη για παραστάσεις στο ίδιο θέατρο και έτσι, το βολιώτικο θεατρόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την παράσταση τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Απριλίου 2013, στις 9,00 το βράδυ στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Η παράσταση Ο επιστήμονας Γαλιλαίο αλλά κι ο άνθρωπος Γαλιλαίος. Η σύγκρουση του με τους επιστημονικούς κύκλους της εποχής του αλλά και με την καθολική εκκλησία. Η ανθρώπινη αγωνία του αλλά και η σύγκρουση του με την οικογένεια του. Απαρνημένος και αρνητής. Μόνος, σχεδόν τυφλός φέρνει σαν σπασμένες εικόνες από το σύμπαν που έχει κατακλύσει το μυαλό του, την πορεία και τις αγωνίες μιας ζωής. Τι είναι η επιστήμη και ποιο το καθήκον του επιστήμονα στον σύγχρονο κόσμο; Είναι η επιστήμη το όπλο ενάντια στις προκαταλήψεις που αγκυλώνουν την σκέψη;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία – Δραματουργική απόδοση : Άγγελος Αντωνόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια : Λίνα Καρανικολάου

Φωτισμοί : Μελίνα Μάσχα

Διάρκεια παράστασης : 80 λεπτά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου