ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο αγαπημένες φωνές

δύο-αγαπημένες-φωνές-23378

Μια βραδιά γεμάτη από τις αγαπημένες δημιουργίες του Νίκου Πορτοκάλογλου και του Φίλιππου Πλιάτσικα θα απολαύσουν απόψε οι φίλοι των δύο καλλιτεχνών που θα βρεθούν στην μουσική σκηνή «Vox» στον πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί στο Βόλο, δίνοντας απαντήσεις με την μουσική τους έμπνευση και το ταλέντο τους σε διάφορα ερωτήματα που προκύπτουν.

Τι κοινό έχουν οι Φατμέ με τους Πυξ Λαξ; Η Νέα Σμύρνη με τους Άγιους Ανάργυρους; Η γενιά του ’80 με την γενιά του ’90; Ο Βόλος με τη Λάρισα; Οι παλιές αγάπες με τα ψέματα; Ο άσωτος υιός με την Στίλβη; Η δίψα με τα χρυσόψαρα; Η μοναξιά με τη θάλασσα;

Μαζί τους συν-πράττουν οι: Μιχάλης Καλκάνης κοντραμπάσο, φωνητικά, Γιώργος Θεοδωρόπουλος πλήκτρα, ακορντεόν, Μιχάλης Βρέττας βιολί, φωνητικά, Αλέξης Αποστολάκης τύμπανα, κρουστά, φωνητικά, Νίκος Παππάς ηχοληψία και Περικλής Μαθιέλλης φωτισμοί.

Ο Βολιώτης Νίκος Πορτοκάλογλου ασχολείται από πολύ νεαρή ηλικία με την μουσική και στα πρώτα χρόνια του λυκείου συμμετείχε στο συγκρότημα, που δημιούργησε μαζί με συμμαθητές του, και το οποίο έπαιζε κυρίως τα νεανικά τραγούδια της εποχής. Το 1980, ίδρυσε το συγκρότημα «Φατμέ» μαζί με τους φίλους του Οδυσσέα Τσάκαλο, Μιχάλη Μουστάκη και Δημήτρη Καλατζή. Το 1989, το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Νίκος Πορτοκάλογλου ακολούθησε προσωπική πορεία, που διανθίζεται από πολλές δημιουργικές στιγμές και ισάριθμες επιτυχίες.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, αντίστοιχα, ασχολήθηκε με την μουσική από τα 12 του χρόνια. Το 1989 ήταν ιδρυτικό μέλος της δημοφιλέστερης μπάντας στην Ελλάδα, των ΠΥΞ ΛΑΞ. Μέχρι το 2004, οπότε και σταμάτησε η κοινή μουσική δράση των μελών της μπάντας, έγραψε και ερμήνευσε τραγούδια όπως «Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο», «Μοναξιά μου όλα», «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις» κ.λ.π. Από το 2004 και μετά, η προσωπική του πορεία είναι το ίδιο εντυπωσιακή και διανθίζεται με σειρά άλμπουμ που έγιναν επίσης χρυσά.

Το «Vox music stage» βρίσκεται στην οδό Ζάχου – N. Οδος, Βόλος, ενώ για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2421 035350. Οι πόρτες ανοίγουν στις 10:30 μμ και η τιμή εισόδου13 ευρώ. Προπώληση στην ίδια τιμή πραγματοποιείται στα καταστήματα : Ελέφαντας coffee bar (T. Οικονομάκη 70Α), Casablanca cinephile (Δημητριάδος 193), Παπασωτηρίου βιβλιοπωλείο (Κουμουνδούρου με Δημητριάδος).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου