ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτινή βραδιά στο Πορφυρογένειο

γιορτινή-βραδιά-στο-πορφυρογένειο-64935

Συναυλία με την παιδική χορωδία «Μίλκα Στόεβα» από τη Βουλγαρία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ στην Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, στην Αγριά. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, στην Αγριά, ολοκληρώνει σήμερα τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις , που στόχο έχουν να συμπληρώσουν την όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα αλλά και να γνωρίσουν στο φιλόμουσο κοινό της περιοχής μας ακόμη ένα αξιόλογο συγκρότημα.

Η Παιδική Χορωδία «Μίλκα Στόεβα» αποτελεί για ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της μεγάλης βουλγαρικής χορωδιακής σχολής. Ιδρύθηκε το 1947 στο Μπουργκάς από το διάσημο Βούλγαρο συνθέτη και μαέστρο Μπόρις Ιμπρισίμοφ και πήρε την οριστική της μορφή το 1962. Από το 1972 έως σήμερα, πάντα υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μίλκα Στόεβα, συμμετέχει ενεργά στην πολιτιστική ζωή της Βουλγαρίας και κερδίζει πολλά Πρώτα Βραβεία καθώς και Ειδικά Βραβεία σε Διεθνείς Διαγωνισμούς , όπως: A΄ Βραβείο και το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 20ό Ευρωπαϊκό Χορωδιακό Φεστιβάλ (Neerpelt, Βέλγιο), Βραβείο του Κοινού και Βραβείο της εφημερίδας “Mlada Fronta” στο 5ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ (Ολομούτς Τσεχίας), Α΄ Βραβείο και Βραβείο “Golden String” στο Διεθνή Διαγωνισμό “Music Impressions” (Μπύγκντοστς Πολωνίας), Α΄ Βραβείο, Βραβείο στην κατηγορία φολκ και Βραβείου Μαέστρου στο Διεθνή Διαγωνισμό «Μπέλα Μπάρτοκ» (Ντέμπρετσεν Ουγγαρίας), Α΄ Βραβείο και Ειδικό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό της Βερόνας (Ιταλία), Α΄ Βραβείο στο Διεθνή Χορωδιακό Διαγωνισμό Καρδίτσας κ.α.

Η Χορωδία έχει περιοδεύσει με εξαιρετική επιτυχία στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία, Τουρκία και Κροατία, μεταδίδοντας παντού την παράδοση της Βουλγαρικής χορωδιακής τέχνης. Στην περιοχή μας έρχεται για πρώτη φορά και η πρόσκληση έγινε από τον καταξιωμένο πιανίστα Ντίνο Μαστρογιάννη. Η χορωδία φιλοξενείται από το Ίδρυμα Πορφυρογένη, με τη συνδρομή και του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου