ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαχρονική κωμωδία

διαχρονική-κωμωδία-64943

Η επίσημη πρώτη της εναρκτήριας παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου προγραμματίζεται αύριο το βράδυ στην Παλιά Ηλεκτρική. Με ιδιαίτερα θετικές κριτικές υποδέχθηκε, στο μεταξύ, το κοινό του Βόλου τις τρεις πρώτες παραστάσεις του έργου «Μιας Πεντάρας Νιάτα», που παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Αντίθετα με το κλίμα κατήφειας και σύμφωνα με την χαρούμενη διάθεση των εορτών, οι συντελεστές «έκλεψαν» το γέλιο του κοινού με μία σπαρταριστή κωμωδία, την οποία έγραψαν το 1965 οι Α. Γιαλαμάς – Κ. Πρετεντέρης μη γνωρίζοντας τότε ότι, εν έτη 2012 το κείμενό τους θα ήταν επίκαιρο όσο ποτέ.

Παρακολουθώντας τις περιπέτειες ενός νεόνυμφου ζευγαριού που αντιμετωπίζει το «τέρας» της ανεργίας, ήρωες μιας άλλης εποχής αθώας και ρομαντικής, κινούνται μέσα σε απίστευτες καταστάσεις προκειμένου να βοηθήσουν τους δύο νέους να στήσουν το σπιτικό τους.

Στη σκηνή της Παλαιάς Ηλεκτρικής, σκηνικά, κοστούμια, χτενίσματα και αξεσουάρ μεταφέρουν το θεατή στα θρυλικά ‘60s, μία από τις νοσταλγικότερες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Λεπτά τακούνια, μυτερά παπούτσια, «φουσκωμένα» χτενίσματα, μπριγιαντίνη, στενά αντρικά κοστούμια, καπέλα και άλλα αξεσουάρ καθρεφτίζουν τη μόδα εκείνης της εποχής, συνοδευμένα από τραγούδια που σήμερα θεωρούνται κλασικά, δίνοντας στον θεατή την εντύπωση ότι ίσως εμφανιστούν ξαφνικά μπροστά στο κοινό, ο Μανώλης Χιώτης και η Μαίρη Λίντα, ή ο Γιώργος Ζαμπέτας, που έγραψε και το ομότιτλο τραγούδι.

Την παράσταση υπηρετούν στους κεντρικούς ρόλους νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί «δοκιμασμένοι» σε σκηνές όπως αυτή του Εθνικού Θεάτρου και του ελεύθερου θεάτρου του κέντρου, ενώ οι παλαιότεροι έμπειροι ηθοποιοί έχουν αναλάβει τους καρατερίστικους ρόλους με τους οποίους «αναμετρόνται» καθημερινά, καθώς τους ρόλους αυτούς έχουν ερμηνεύσει σπουδαίοι ηθοποιοί όπως η Σμάρω Στεφανίδου, ο Νικήτας Πλατής, ο Γιάννης Μιχαλόπουλος στην ταινία – και ανάλογα μεγάλα ονόματα στις θεατρικές παραστάσεις του ελεύθερου θεάτρου, του Εθνικού, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και άλλων σχημάτων.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σ. Μαβίδη, σκηνικά – κοστούμια της Ιωάννας Τουλούπη, ενορχηστρώσεις τραγουδιών του Γιώργου Ζαγόρη, μουσική διδασκαλία της Βάσως Ζαγόρη, φωτισμούς Κώστα Τατάκου και με τις χορογραφικές συμβουλές της Δέσποινας Ακρίβου. Τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Θανάσης Ζέρβας, Ματίνα Καλογεροπούλου, Σταύρος Καραγιάννης, Ειρήνη Κουτρουμάνου, Νιόβη Κωστοπούλου, Σπύρος Μαβίδης, Νατάσα Μήττα, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Χαράλαμπος Παυλίδης, Μαρία Περδίκη, Απόστολος Τσιρώνης. Συμμετέχει ο Γαβρήλος Μουσκής.

Σύμφωνα με την κοινωνική πολιτική του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, το εισιτήριο εισόδου για τις παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, από το 2011 έχει οριστεί στα 10 ευρώ. Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται καθημερινά (Δευτέρα έως και Παρασκευή μεσημέρι) από το «Δίαυλο» (Δημητριάδος με Τοπάλη), το Σάββατο και την Κυριακή από τις 11:00 π.μ. έως τις 13:00 εισιτήρια προπωλούνται από το Ταμείο του «Αχίλλειον». Τις ημέρες των παραστάσεων (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή), το απόγευμα, εισιτήρια πωλούνται από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής από τις 7:00 το απόγευμα και μετά – έως την έναρξη της παράστασης.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι : Αχίλλειον – 24210 32818, Ταμείο Παλαιάς Ηλεκτρικής 24210 27441 και Διαύλου – 24210 25363.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου