ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία αλληλεγγύης

συναυλία-αλληλεγγύης-66117

Σε εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης θα συμμετάσχει σήμερα η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας στην Ελασσόνα για τη στήριξη άπορων οικογενειών με παιδιά.

Η Χορωδία θα εμφανιστεί στην Ελασσόνα κατόπιν πρόσκλησης της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας, του Δικτύου «Περραιβία» και του Πολιτιστικού Προξενείου Ελασσόνας. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»στην Ελασσόνα, με την στήριξη της ΚΕΔΕ και του Δήμου Ελασσόνας, παρουσιάζεται η «Εκδήλωση Αγάπης και Αλληλεγγύης» που διοργανώνεται από το Δίκτυο «Περραιβία» και το Πολιτιστικό Προξενείο, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας, η οποία θα παρουσιάσει το εξαιρετικό βιβλίο για τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, στα πλαίσια των Επετειακών Εκδηλώσεών της, για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Επαρχίας Ελασσόνας από τον τούρκικο ζυγό.

Πρόκειται για μια όμορφη και σπάνια εκδήλωση, με έντονο Χριστουγεννιάτικο χρώμα, με την οποία οι εθελοντικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και η ίδια η κοινωνία της επ. Ελασσόνας, σε μια δύσκολη εποχή, δείχνουν την ευαισθησία, την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στις οικογένειες με παιδιά, προκειμένου να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα και χρειάζονται την υποστήριξη και τη φροντίδα μας.

Όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα των διοργανωτών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Χορωδία Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μαέστρου Στάσας Τζάλλα. και την Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κων. Μάτη.

Η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας στο 30 χρόνια πολιτιστικής δράσης έχει μια αναπτύξει σημαντική παρουσία, πραγματοποιώντας δεκάδες συναυλίες στο Βόλο, σε άλλες πόλεις της πατρίδας μας και στο εξωτερικό όπως Γαλλία, Κύπρο, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ιταλία. Για την πολυσήμαντη παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας και για τα 25 χρόνια κοινωνικής, πνευματικής και πολιτιστικής προσφοράς τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση από την Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων. Τη χορωδία μετά το θάνατο του Θανάση Χατζηδημητρίου, διεύθυναν οι μαέστροι : Βλάσης Μαστρογιάννης, Γιάννης Βασιλείου, Γιάννης Γράμψας, και Κώστας Ευταλιτσίδης. Από τον Οκτώβριο του 2006 καλλιτεχνική διευθύντρια και μαέστρος είναι η Στάσα Τζάλλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου