ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλίες με τον «Ιαμβο»

συναυλίες-με-τον-ιαμβο-66130

Βραδιές με εορταστικό χρώμα θα πραγματοποιήσει τις προσεχείς μέρες το Μουσικό Σύνολο «Ίαμβος» μετά την πολύ επιτυχημένη κυκλοφορία του cd «Jazzy Christmas», δωρεάν με τον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» της περασμένης Κυριακής.

Το σύνολο που αποτελείται από τους : Κωνσταντίνο Γράβο (τρομπέτα), Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη (πιάνο) και Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο), προσκεκλημένο από το ’’Μύλο Των Ξωτικών’’ στα Τρίκαλα, θα παρουσιάσει στη Κεντρική Σκηνή του, μια μουσική βραδιά την Παρασκευή 21Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ., αλλά και στο ’’Μουσικό Κήπο-Λυχνάρι’’ στην Αγριά, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 10 μ.μ. συμπράττοντας με την Τζένη Χατζηδήμου στο τραγούδι.

Πρόκειται για χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι, γεμάτο με επιλογές από γνωστά παραδοσιακά τραγούδια από τον κόσμο και χριστουγεννιάτικες μελωδίες, που ανεβάζουν την χαρούμενη διάθεση των ημερών και φέρνουν πιο κοντά τα Χριστούγεννα, αυτή την μεγάλη παγκόσμια γιορτή της Αγάπης και της Προσφοράς, αλλά και με γνωστά τραγούδια, ερμηνευμένα από μεγάλους θρύλους της μουσικής, του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Πολύ γνωστές μελωδίες που διασκεύασε το μουσικό σύνολο «Ίαμβος», με μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο, ώστε η ερμηνεία να έχει αέρα και αίσθηση jazz και να απευθύνεται σε όλους τους ακροατές της καλής μουσικής κάθε ηλικίας, χωρίς φραγμούς και στεγανά.

Το Μουσικό Σύνολο «Ίαμβος» δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά 20 χρόνια, ενώ τα τελευταία χρόνια, ανέπτυξε έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις. Σημαντικές στιγμές είναι η εμφάνιση μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ Θεόδωρου Β’ στην ετήσια επίσημη Θρονική εορτή του Πατριαρχείου το Μάιο του 2011 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Το επετειακό αφιέρωμα στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη (το οποίο παραχώρησε στο Μουσικό Σύνολο σπάνιο αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό) παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από το κοινό στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ταινιών στο Λονδίνο και μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας της Βενετίας (Ιταλία) όπου και εμφανίστηκε στη διάσημη Sala del Capitolo του Φλαγγιανού Κολλεγίου ( έδρα των Βυζαντινών και μεταβυζαντινών Σπουδών) στη Βενετία με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Πολιτιστικής Ανάπτυξης.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η εμφάνιση του Μουσικού Συνόλου «Ίαμβος» στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών «Without borders» μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού του διευθυντή, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα ανάμεσα από 15 χώρες με ένα καθαρά ελληνικό πρόγραμμα, στο Παλάτι «Balchik» στην Βάρνα της Βουλγαρίας. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές διεθνής διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004, το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής (Βόλος 2006), Δεληγεώργεια 2008- «Αργοναύτες», εορτασμοί για την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων, «Πολιτιστική Μεσογειάδα 2010»κ.α.

Τα μέλη του «Ιάμβου» είναι Διπλωματούχοι Σολίστ με πολύ καλές σπουδές στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό, καθώς και στον τομέα της Επιστήμης της Μουσικολογίας και των Ανώτερων Θεωρητικών. Στο ενεργητικό τους έχουν ατομικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, συμπράξεις σαν σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με διάφορα σύνολα Μουσικής Δωματίου, κάποιων από τα οποία είναι ιδρυτικά μέλη. Έχοντας ως βάση την πόλη του Βόλου, ζουν και διδάσκουν στο Μουσικό Σχολείο του Βόλου, σε σχολεία και ωδεία της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου