ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εικόνες από ψηλά

εικόνες-από-ψηλά-67266

Μαγευτικές, πολύχρωμες εικόνες περιλαμβάνει το φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Από Ψηλά: Πήλιο – Βόλος – Σκιάθος – Σκόπελος Αλόννησος»! Την δημιουργία του υπογράφουν καταξιωμένοι λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης. Ο Μιχάλης Πόρναλης από τον Βόλο, ο Τηνιακός Αριστείδης Κοντογιώργης με σπουδές στις Καλές Τέχνες και την Τεχνική και Διαχείριση Εφαρμοσμένων Τεχνών, Καθηγητής Φωτογραφίας στο ΤΕΙ Αθηνών και επίτιμος Πρόεδρος της ΕΦΕ. Και τρίτος ο Πειραιώτης Νικόλας Σαράφης, Επιχειρηματίας και γνωστός φωτογράφος.

Τα κείμενα του Λευκώματος υπογράφει ο Άρης Βολιώτης.

Η πρώτη παρουσίαση του λευκώματος θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» του Βόλου, με ομιλητές την Χριστίνα Ζαχοπούλου φωτογράφο και γεν. γραμματέα της Ένωσης Φοτορεπόρτερ, τον Μιχάλη Ζουμπουλάκη, Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Νατάσα Οικονόμου, Αντιδήμαρχο Δήμου Βόλου. Η εκδήλωση θα κλείσει με Συναυλία των «Red Wine Band».

Στις εκατόν είκοσι σελίδες αυτού του Λευκώματος: «Από Ψηλά: Πήλιο – Βόλος – Σκιάθος – Σκόπελος Αλόννησος» ξετυλίγεται όλη η μαγεία του μεγαλύτερου μέρους της Μαγνησίας. Παρθένες γωνίες του Πηλιορείτικου βουνού που λάμπουν στο φως. Γραφικοί οικισμοί που ξεχειλίζουν αρμονία, γαντζωμένοι στα ορεινά πρανή. Κι άλλες φορές να κυλούν μέχρι τον γιαλό. Θάλασσα πιο διάφανη από κρύσταλλο με χρώματα μοναδικά. Ούριοι άνεμοι και αύρες δροσερές σε σπρώχνουν να ψυχανεμίζεσαι την παρουσία τους, ενώ προβάλει η εικόνα του Βόλου με το μοναδικό ρυμοτομικό του σχέδιο. Και πλάι τους οι Σποράδες με την αρχέγονη ομορφιά τους. Κι όλα κοιταγμένα από ψηλά.

Αυτό είναι το νέο φωτογραφικό λεύκωμα : «Από Ψηλά: Πήλιο – Βόλος – Σκιάθος – Σκόπελος Αλόννησος», που αποσπά ήδη πολύ θετικά σχόλια από τους λάτρεις της φωτογραφικής δημιουργίας και όχι μόνο. Οι συντελεστές της εξαιρετικής αυτής εκδοτικής πρωτοβουλίας έχουν δώσει σημαντικά δείγματα καλλιτεχνικής γραφής και το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα αποδίδει με αριστοτεχνικό τρόπο της φυσικές ομορφιές της περιοχής μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου