ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

χριστουγεννιάτικες-εκδηλώσεις-69196

Με την έκθεση του Εργαστηρίου Κουκλοθεάτρου άνοιξε ο φετινός εορταστικός κύκλος εκδηλώσεων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου και μπορούν όσοι θέλουν να τον επισκεφθούν, κάθε Σάββατο και Κυριακή 5.00 έως 8.00 το απόγευμα. Στο μεταξύ προγραμματίζονται πολλές ακόμη εκδηλώσεις και στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Φιλαρμονικής σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος. Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, αποτελούμενη από 26 μουσικούς, έχει ετοιμάσει ένα ευχάριστο εορταστικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσει και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες, με ποικίλο ρεπερτόριο ελληνικής και ξένης μουσικής, προσφέροντας ευχάριστες γιορταστικές νότες.

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Στο Χριστό στο κάστρο», που είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Το διήγημα του Αλ. Παπαδιαμάντη «Στο Χριστό στο κάστρο», διασκευασμένο και δραματοποιημένο, πλαισιωμένο με βυζαντινές ψαλμωδίες , παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική, απευθύνεται τόσο σε παιδιά – που θα έχουν τη δυνατότητα μιας πιο άμεσης επαφής με τον λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη – όσο και σε ενήλικες, δίνοντας σε όλους μας τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ξανασκεφτούν την έννοια του «θαύματος», να θυμηθούν τα καθημερινά, μικρά και μεγάλα θαύματα που τελούνται στη ζωή.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δακτυλά, μουσική σύνθεση Έλενας Λύρη και κανονάκι παίζει ο Εμμανουήλ Ζεράι. Ερμηνεύουν οι: Λία Τίγκα, Μάκης Φράγκος, Φρειδερίκη Μπεκίρη, Γιώργος Παπαδόπουλος, Άρτεμις Χατζηαποστολίδου, Ολύνα Μανωλοπούλου, Ιωάννης Γεωργίου, Νίκος Καλαντζόπουλος, Μαρία Πράντζου, Ελισάβετ Ιωαννίδου, Καρίνα Ισκαντάροβα, Κατερίνα Κουκουλή, Κωνσταντίνα Καραχρήστου, Αντώνης Αυλογιάρης, Γιώργος Καλύβης, και ο Ορφέας Δακτυλάς.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Παιδικής Χορωδίας «Μίλκα Στόεβα» από τη Βουλγαρία στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος. Πρόκειται για ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της μεγάλης βουλγαρικής χορωδιακής σχολής.

Ιδρύθηκε το 1947 στο Μπουργκάς από το διάσημο Βούλγαρο συνθέτη και μαέστρο Μπόρις Ιμπρισίμοφ και πήρε την οριστική της μορφή το 1962. Από το 1972 έως σήμερα, πάντα υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μίλκα Στόεβα, συμμετέχει ενεργά στην πολιτιστική ζωή της Βουλγαρίας και κερδίζει πολλά Α Βραβεία καθώς και Ειδικά Βραβεία σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, πραγματοποιώντας περιοδεία σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Στην περιοχή μας έρχεται για πρώτη φορά με πρόταση και ενέργειες του καταξιωμένου πιανίστα Ντίνου Μαστρογιάννη. Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αποτελούν προσφορά του Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στα παιδιά, υλοποιώντας την επιθυμία της αείμνηστης Προέδρου του, Ελένης Πορφυρογένη, που τα υπεραγαπούσε και φρόντιζε την παραγωγική διασκέδαση και την εκπαίδευσή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου