ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παιδική παράσταση

παιδική-παράσταση-70858

Κατενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι φεύγουν οι μικροί θεατές που έχουν παρακολουθήσει το έργο του Γεωργίου Βιζυηνού «Ο Τρομάρας», το οποίο παρουσιάζεται από την Παιδική Σκηνή της Πειραματικής Σκηνής και βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Γ. Βιζυηνού, που αποτελεί το πρώτο παιδικό διήγημα της ελληνικής λογοτεχνίας στη δημοτική. Το έργο παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» (Κουμουνδούρου 1) και η παράσταση πραγματοποιείται με την συνεργασία του Δήμου Βόλου, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π του Δήμου Βόλου.

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, στίχους τραγουδιών από την Μαρία Κολίτσα, φωτογραφίες του Χρήστου Κουζιώκα-BestInk και ζωγραφική σκηνικού από τον Άκη Προφυλλίδη. Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Θάλεια Κόγκα, Σπύρος Χαλκιάς, Δημήτρης Πανταζής, Γιάννης Σεχίδης.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου ο Τρομάρας είναι ένα παιδί που του έχουν δημιουργηθεί φοβίες. Συνειδητοποιώντας το πρόβλημά του αρχίζει έναν αγώνα για να το καταπολεμήσει. Σ’ αυτό τον αγώνα έχει σύμμαχο την ευστροφία και την εξυπνάδα του. Αρχίζει να εργάζεται σε σιδηρουργείο και σιγά-σιγά καταπολεμά την φοβία του στον θόρυβο. Λόγω της ωραίας του φωνής τον ερωτεύεται η κόρη του νομάρχη. Ο νομάρχης για να τον απομακρύνει από την κόρη του, του αναθέτει να πάει να συλλάβει ένα ληστή που μέχρι τότε κανένας δεν το έχει κατορθώσει. Συναντά τυχαία το ληστή και δίνει την εικόνα ενός ατρόμητου και θαρραλέου ανθρώπου. Αυτός τόσο πολύ εντυπωσιάζεται από την ανδρεία του Τρομάρα που τον παρακαλεί να γίνει σύντροφός του. Ο Τρομάρας όχι μόνο γίνεται σύντροφος με το ληστή αλλά και αρχηγός του και τον πείθει να πάνε να συλλάβουν τον νομάρχη. Μ’ αυτό τον τρόπο ο Τρομάρας ολοκληρώνει την αποστολή του και γίνεται ένας ήρωας. Ο νομάρχης κατενθουσιασμένος μαζί του, τώρα δέχεται να του δώσει την κόρη του για γυναίκα.

Παραστάσεις για τα σχολεία που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το έργο πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο, για όλη την χειμερινή σαιζόν, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στο τηλέφωνο 6944388045.

Η τιμή γενικής εισόδου είναι 5 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου