ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιακή η «Αΐντα»

εντυπωσιακή-η-αΐντα-71354

Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν οι φιλόμουσοι της περιοχής μας αλλά και ευρύτερα στην περίφημη όπερα «Αΐντα» του Βέρντι, που θα προβληθεί αύριο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 19.55 στο Αχίλλειον, το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», μέσω της μεγάλης συνεργασίας που εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ με τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης για Ελλάδα και Κύπρο. Ήδη από τη Δευτέρα το πρωί είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η προπώληση των εισιτηρίων και δεν είχαν μείνει μέχρι χτες παρά ελάχιστες θέσεις στις δύο πρώτες σειρές.

Το πρόγραμμα έχει εξασφαλίσει για το κοινό του Βόλου ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και το εξαιρετικό έργο του Βέρντι θα μεταδοθεί απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD).

Λόγω του ειδικού ενδιαφέροντος ζητήθηκε η άδεια προκειμένου να μεταδοθεί και πάλι, αλλά μαγνητοσκοπημένη η παράσταση, όπως συχνά γίνεται και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, στις 20.30 και ήδη έχει αρχίσει η προπώληση.

Η εντυπωσιακή όπερα «Aida» του Verdi διαδραματίζεται στην Αρχαία Αίγυπτο, όπου και παίχθηκε για πρώτη φορά στο Χεδιβικό βασιλικό θέατρο (όπερα) του Καΐρου στις 24 Δεκεμβρίου του 1871 παρουσία αξιωματούχων της χώρας, υψηλών καλεσμένων και του συνόλου των διπλωματών. Πρόκειται για μια μεγαλειώδη όπερα που παρουσιάζεται σε τέσσερις πράξεις και επτά σκηνές, σε στίχους του Αντόνιο Γκιζλαντσόνι.

Η φετινή εντυπωσιακή παραγωγή της Μετροπόλιταν παρουσιάζει την Ουκρανή σοπράνο Liudmyla Monastyrska, στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, στον ομώνυμο ρόλο της σκλαβωμένης πριγκίπισσας. Η Olga Borodina, μια από τις πιο γνωστές ερμηνεύτριες του ρόλου παγκοσμίως, είναι η βασιλική αντίπαλος της Αΐντα, η Αμνερίς και ο Roberto Alagna είναι ο ήρωας Ρανταμές που πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη του για την Αΐντα και το καθήκον απέναντι στη χώρα του. Εμφανίζεται ακόμα ο George Gagnidze στον ρόλο του Αιθίοπα βασιλιά Αμονάσρο. Διευθυντής Ορχήστρας είναι ο Fabio Luisi. Η εντυπωσιακή σκηνοθεσία φέρει την υπογραφή της Sonja Frisell, η οποία με χρησιμοποιεί με μεγάλη επιτυχία, όλες τις θεατρικές δυνατότητες της σκηνής της ΜΕΤ, ώστε να εισαγάγει το κοινό στο μεγαλείο της Αρχαίας Αιγύπτου.

Η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση της 26ης Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στο Δίαυλο και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421025363.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου