ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση στο Κέντρο Τέχνης

εκθεση-στο-κέντρο-τέχνης-71366

«Τα δώρα των Μάγων…καλλιτεχνών» είναι το θέμα της φετινής εορταστικής έκθεσης των καλλιτεχνών της πόλης που εγκαινιάζεται σήμερα στις 20.00 στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο. Για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος και με τη συμμετοχή 100 και πλέον καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα της μεγάλης καθιερωμένης έκθεσης, στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Βόλου.

Η συλλογικότητα, η δημιουργική διάθεση και η φιλανθρωπία συνενώνει τους καλλιτέχνες, με την ενεργή συμμετοχή εθελοντών – φιλοτέχνων και την προσφορά χορηγών, σε αυτή την γιορταστική έκθεση, η οποία διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ).

Ένα τετραγωνικό μέτρο διατίθεται στον κάθε καλλιτέχνη στο ισόγειο και ημιώροφο και 2ο όροφο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, όπου εκθέτουν ένα ή περισσότερα και μικρότερα έργα. Επιπλέον θα παρουσιαστεί το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο «Φιλανθρωπικό δέντρο» γεμάτο με καλλιτεχνικά στολίδια, έργα πολύ μικρού μεγέθους με την υπογραφή του κάθε καλλιτέχνη, που θα πωλούνται σε μικρή συμβολική τιμή και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα προσφερθούν για τους σκοπούς του Ειδικού Τετραθέσιου Δημοτικού Σχολείου Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Ο σκοπός της έκθεσης είναι πολλαπλός: εκτός του φιλανθρωπικού για τον οποίο συμφώνησαν με ευαισθησία όλοι οι καλλιτέχνες, οι φιλότεχνοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένο το σύνολο σχεδόν του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης, αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να συνυπάρξουν δημιουργικά ως απαίτηση των δύσκολων καιρών σε αυτό το « ομαδικό ετήσιο καλλιτεχνικό ραντεβού». Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες είναι ήδη πολύ γνωστοί, πολλοί είναι οι νεώτεροι, κάποιοι πρωτοεμφανιζόμενοι, καθώς και Βολιώτες της Αθήνας αλλά και του εξωτερικού.

Στη διάρκεια της έκθεσης, τα Σάββατα 15, 22/ και 29 Δεκεμβρίου θα λειτουργούν παιδικά εργαστήρια από τις 11.30-13.30, όπου η εικαστικός Κατερίνα Σαμαρά και ο Τζοβάνι Αλμπίνο θα δημιουργούν με τα παιδιά δεντροστολίδια και παιγνίδια για το στολισμό του δέντρου με ευχές και χρώματα και κατασκευές με τη γιαπωνέζικη τεχνική origami. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2421031701.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου και το τελευταίο Σάββατο 12 Ιανουαρίου θα γίνει η απονομή των βραβείων για τις καλύτερες βιτρίνες από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου , ενώ οι παριστάμενοι θα απολαύσουν μελωδίες από την Έρρικα Πατρικίου και τον Ηλία Χαντζόγλου στο πιάνο, με τη συνοδεία γεύσεων πρωτόλαδου, τσίπουρου και ελιάς για την καλή χρονιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου