ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μαρί Κυριακού στο χωριό του Άι-Βασίλη

η-μαρί-κυριακού-στο-χωριό-του-άι-βασίλη-71376

αι συγγραφέας αφού πραγματοποιήσει γυρίσματα εντός του Χωριού για την εκπομπή της "Με αγάπη" που μεταδίδεται καθημερινά από τον ΑΝΤ1, από τις 4 το απόγευμα έως τις 6 θα συναντήσει τους μικρούς φίλους του αγαπημένου της "παιδιού", του Μάικ Φασολάκη.

Η κα Κυριακού θα διαβάσει αποσπάσματα των ιστοριών με πρωταγωνιστή τον μικρό ήρωα και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της. Υπενθυμίζεται ότι έχει γράψει τρία παραμύθια με ήρωα τον Μάικ τον Φασολάκη που έχουν γίνει Best seller. Τον «Μάικ τον Φασολάκη-Θα σε γαργαλήσω!», «Μάικ ο Φασολάκης-Πάω Θαλασσα!» και «Τα Χριστούγεννα του Μάικ». Μεγάλη επιτυχία σημειώνει, εξάλλου, το θεατρικό έργο της «Οι περιπέτειες του Μάικ» που έχει ανέβει στο Θέατρο Αλίκη.

Η Μαρί Κυριακού επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή κοινωνική εκπομπή «Με αγάπη» στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ. Μια εκπομπή που αναδεικνύει Φιλανθρωπικές Οργανώσεις, Σωματεία και Οργανισμούς ενώ ασχολείται και με μεγάλα κοινωνικά προβλήματα προσφέροντας λύσεις και προτάσεις. Επίσης έχει δημιουργήσει τα «Κουτιά με αγάπη», στα οποία τοποθετούνται ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση παιδιών αλλά και συνανθρώπων μας, που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα δημιούργησε την γραμμή με αγάπη, στην οποία μπορούν να τηλεφωνούν όσοι επιθυμούν και τα ποσά που συγκεντρώνονται διατίθενται σε διαφορετικά Ιδρύματα και Σωματεία.

Με πρωτοβουλία της Μαρί Κυριακού και σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών του ΑΝΤ1 παρέχονται κάθε χρόνο υποτροφίες σε παιδιά απόρων οικογενειών και Ιδρυμάτων για να σπουδάσουν. Για την προσφορά της στον εθελοντισμό αλλά και για την φιλανθρωπική της δράση έλαβε δεκάδες βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Το 2008 βραβεύτηκε με το Χρυσό Ευρωπαϊκό Βραβείο Εθελοντισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Το 2011 έλαβε το Χρυσό Παράσημο Ανθρωπιστικής Αξίας από τον Διεθνή Οργανισμό Αlbert Schweitzer. Τιμήθηκε με το Βραβείο Επικοινωνίας των Εθελοντικών Αξιών από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων ως Πρότυπο για τους νέους για την κοινωνική της προσφορά και το εθελοντικό κίνημα, ενώ διακρίθηκε για τη στήριξη και ανάδειξη δεκάδων φιλανθρωπικών σωματείων και μη κυβερνητικών Οργανώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου