ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βολιώτες στο Μπάντμιντον

βολιώτες-στο-μπάντμιντον-75532

Αγαπημένες δημιουργίες του Μάνου Χατζηδάκι και του Νίκου Γκάτσου θα ερμηνεύσει η Έρρικα Πατρικίου την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 21.30 στο BackStage στη Μουσική Σκηνή στο Badminton. Μαζί της στο μουσικό ταξίδι η Μερόπη Βλαχογιάννη στο ακορντεόν και στο πιάνο ο Ηλίας Χατζόγλου. Στη μοναδική αυτή μουσική παράσταση θα παρουσιαστούν τραγούδια από δισκογραφημένους κύκλους συνεργασιών του Μάνου Χατζιδάκι με το Νίκο Γκάτσο και με άλλους στιχουργούς, αλλά και τραγούδια του Νίκου Γκάτσου μελοποιημένα από τους Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Δήμο Μούτση, και Γιώργο Χατζηνάσιο.

Η ζώσα ευαισθησία, ο μη χυδαίος ερωτισμός, η αληθινή αγάπη για τη ζωή και τη φύση, η ουσιαστική θρησκευτικότητα, -στοιχεία που απουσιάζουν από εφήμερα ραδιοφωνικά στιχουργήματα-, ολόλαμπρα αναδεικνύονται στο έργο των Μάνου Χατζιδάκι, Νίκου Γκάτσου, όλων των σπουδαίων Ελλήνων Συνθετών και Ποιητών που γεννούν μουσική από τον αληθινό έρωτα και την ποίηση της ζωής.

Η συγκεκριμένη συναυλία αποτελεί σημαντική στιγμή την κοινή πορεία των τριών χαρισματικών Βολιωτών μουσικών, οι οποίοι εμφανίστηκαν πρόσφατα στο θρυλικό «Half Note» της Αθήνας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ανατρέχοντας στις μνήμες και τις στιγμές της παραπάνω συναυλίας, η Ερρικα Πατρικίου αναφέρει χαρακτηριστικά : «Mια υπέροχη βραδιά μας περίμενε στο «Half Note», έναν ιστορικό χώρο από τον οποίο έχουν περάσει μεγάλα ονόματα όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Ήταν μεγάλη η αγάπη του κόσμου ο οποίος είχε κατακλύσει το μαγαζί μία ώρα νωρίτερα από την έναρξη της παράστασης. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή μας αντιμετώπισαν με περιέργεια, η οποία όσο προχωρούσε η βραδιά μεταμορφωνόταν στα μάτια τους σε αποδοχή και θαυμασμό. Το πρόγραμμα που έπρεπε να παρουσιάσουμε ήταν πολύ απαιτητικό. Ήταν αφιέρωμα στο μεγαλύτερο συνθέτη της Ελλάδος, τον Μάνο Χατζιδάκι. Όπως καταλαβαίνετε το να παρουσιάζεις ένα αφιέρωμα με τραγούδια που έχουν τραγουδήσει τόσο μεγάλα ονόματα, είναι πολύ δύσκολο πράγμα, γιατί μοιραία γίνεται η σύγκριση. Και ο κόσμος που μας παρακολούθησε, ήρθε για να ακούσει Χατζιδάκι».

Η παραπάνω συναυλία έχει καταγραφεί με έντονα ηχοχρώματα στην παλέτα των αναμνήσεων της Ερρικας Πατρικίου, η οποία υπογραμμίζει «περάσαμε πραγματικά υπέροχα κι εμείς, γιατί το κοινό συμμετείχε με έναν υπέροχο τρόπο. Άλλοτε σιγοτραγουδώντας, άλλοτε με το αυθόρμητο χειροκρότημα ακόμα και στη μέση κάποιων τραγουδιών, μα πάνω απ’ όλα με τα μάτια και την αγκαλιά τους, που ήταν πολύ ζεστή. Μείναμε σχεδόν μιάμιση ώρα μετά το τέλος της παράστασης και μιλούσαμε με αυτό το υπέροχο κοινό. Δεν έχω λόγια να σας περιγράψω τα συναισθήματα μου. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο Χατζιδάκις δεν με απογοήτευσε ποτέ. Ως σπουδαίος καλλιτέχνης, σπουδαίος άνθρωπος σπουδαίος Έλληνας. Και με τον Χατζιδάκι φεύγουμε την άλλη εβδομάδα για το θέατρο Badminton. Εκεί βέβαια θα αποδώσουμε τραγούδια και από ακόμα έναν μεγάλο Έλληνα, το Νίκο Γκάτσο. Μακάρι να νιώσουμε, καταλήγει η χαρισματική Βολιώτισσα ερμηνεύτρια, όπως νιώσαμε στο «Half Note», όπου γέμισε η ψυχή μας ομορφιά».
Μουσικοί με περγαμηνές
Η Έρρικα Πατρικίου είναι διπλωματούχος μονωδίας, πτυχιούχος αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας και διδάσκει ελληνικό κλασσικό τραγούδι, ανώτερα θεωρητικά και πιάνο. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες, αφιερώματα σε ποιητές στιχουργούς και συνθέτες σε όλη την Ελλάδα, έχει τραγουδήσει στον Ιανό τα

τραγούδια της Λιλιπούπολης μαζί με την Ευσταθία κι έχει παρουσιάσει το αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι στο στέκι του στο Μαγεμένο Αυλό στο Παγκράτι. Έχει τραγουδήσει στην αφή της ολυμπιακής φλόγας στο Βόλο το 2004, με τη συμφωνική ορχήστρα Βόλου σε συναυλίες μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη, το Γιώργο Νταλάρα, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, και διοργανώνει μουσικές παραστάσεις για τα σχολεία του νομού. Έχει συνεργαστεί με το σύλλογο ηθοποιών όπερας και μελοδράματος σε συναυλία στη φιλολογική λέσχη Παρνασσός. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το συνθέτη και πιανίστα Ηλία Χατζόγλου και την ακορντεονίστα και Μερόπη Βλαχογιάννη σε συναυλίες, σε συναυλίες-αφιερώματα, μουσικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η Μερόπη Βλαχογιάννη πτυχιούχος και διπλωματούχος ακορντεόν, πτυχιούχος πιάνου, αρμονίας και αντίστιξης, έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή Θεάτρου Νέας Ιωνίας Βόλου σε θεατρικές παραστάσεις. Τα τρία τελευταία χρόνια ήτανε συνεργάτης (ακορντεόν) του Δημήτρη Ζερβουδάκη με εμφανίσεις στο Μετρό, στην Αυλαία, στο Οξυγόνο, στο Ρυθμό Music Stage και σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια έχει μόνιμη συνεργασία με το συνθέτη και πιανίστα Ηλία Χατζόγλου και τη μουσικό Έρρικα Πατρικίου σε συναυλίες, σε συναυλίες-αφιερώματα, μουσικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Συνθέτοντας μουσική, ηχητικές σκηνές και αυτοσχεδιασμούς, ο Ηλίας Χατζόγλου συνοδεύει ζωντανά στο πιάνο θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και είναι μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής [ΕΣΣΙΜ]. Με έργα του έχει προσκληθεί και συμμετάσχει σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές-θεατρικούς χώρους και φορείς όπως το Μικρό Μουσικό Θέατρο (Αθήνα), την Εταιρία Θεάτρου Συν-Επι (Αθήνα) ως πιανίστας σε ζωντανή συνοδεία για την παράσταση “Την Τρίτη στο σούπερ μάρκετ” με τον ηθοποιό Φαίδωνα Καστρή, την 11η Biennale 2003 (Αθήνα), τις Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής, σε φεστιβάλ του Ινστιτούτου Έρευνας Μουσικής και Ακουστικής [ΙΕΜΑ], το Contact Art Club (Θεσσαλονίκη). Έχει συνθέσει κατά παραγγελία θεατρική μουσική για το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου και το ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, καθώς και για το καλλιτεχνικό πολύπτυχο Sygorma. Από το χειμώνα του 2012, συνεργάζεται με τη μουσικό κι ερμηνεύτρια Έρρικα Πατρικίου, όπου μαζί με την ακορντεονίστα Μερόπη Βλαχογιάννη, παρουσιάζουν μουσικές παραστάσεις, μουσικά αφιερώματα σε μουσικές σκηνές και θεατρικούς χώρους.

Η τιμή εισιτηρίου για την συναυλία είναι 10-15-20 ευρώ και τα τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες 210.9213310 – 210.8840600.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου