ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Θρυαλλίδα» αλληλεγγύης

θρυαλλίδα-αλληλεγγύης-79656

Παράσταση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα θα πραγματοποιήσει η θεατρική ομάδα Βόλου «Θρυαλλίδα» την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 19.00. Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Επαρχίας Αλμυρού, η «Θρυαλλίδα» κλείνει τον κύκλο των πετυχημένων παραστάσεων της παράστασης «Υπάρχει και Φιλότιμο» την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Παπαθανασίου – Τιμπλαλέξη και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν σε οικογένειες των σχολείων της περιοχής για να καλύψουν ανάγκες των παιδιών (βιοποριστικές, ένδυση, φροντιστήρια, έκτακτα προβλήματα υγείας κ.α.).

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ο υπουργός Μαυρογιαλούρος που έχει όλη την καλή θέληση να βοηθήσει τον τόπο του και την ιδιαίτερη του πατρίδα διάγει πολιτικό βίο άμεμπτο, βγάζοντας πομπώδεις λόγους και ζώντας την ζωή ενός καθώς πρέπει αστού. Το τελευταίο έργο του είναι η ανοικοδόμηση ενός μαιευτηρίου, στο ταξίδι του για τα εγκαίνιά του, ένα τροχαίο ατύχημα θα τον φέρει σε επαφή με τους απλούς αγρότες της υπαίθρου οι οποίοι θα του δείξουν την πραγματικότητα που αγνοεί.

Στην παράσταση «Υπάρχει και φιλότιμο» παίζουν οι: Στέφανος Λάππας, Έλλη Σκοπελίτη, Ελευθερία Σαββάκη, Μαλαμίτσα Λιθαδιώτη, Σοφία Μανούσου, Διονύσης Μπάλλας, Λάζαρος Γιούλας, Δημήτρης Χατζηκωτούλας, Βάϊα Πιστιόλη, Αλέξιος Λόλας, Ειρήνη Σταματάκη, Φάνης Αλεξανδρής, Δημήτρης Γκιουλάκης, Γιώργος Σατάσης.

Η σκηνοθεσία είναι του Στέφανου Λάππα, τα σκηνικά της Σοφίας και του Απόστολου Μανούσου, ενδυματολόγος είναι η Τάνια Τσάκα, ενώ η φωτογραφική ομάδα αποτελείται από την Πέρσα Λεφάκη, τον Νίκο Μαυρογιάννη και την Δέσποινα Μαστοράκου. Τον ήχο επιμελείται η Εμμανουέλλα Μανούσου.

Η «Θρυαλλίδα» είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία με πολιτιστικό χαρακτήρα. Η ομάδα γεννήθηκε το 2007 από την ανάγκη κάποιων ανθρώπων να γνωρίσουν από κοντά τη θεατρική έκφραση και δημιουργία. Η ομάδα από την πρώτη στιγμή κέρδισε το κοινό της πόλης και έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα τις παραστάσεις : «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Ράφτης κυριών» και «Μπαμπάδες με Ρούμι». Στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης η οποία είναι απότοκο της κρίσης αξιών που μαστίζει την κοινωνία μας, η ομάδα μετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, θεωρώντας την οποιαδήποτε καλλιτεχνική έκφραση καταφύγιο ελπίδας και μοχλό εσωτερικής επανεκκίνησης. Η τιμή εισιτηρίου είναι 5 ευρώ και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6984879969 και στο www.thriallida.weebly.com.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου