ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επίκαιρη σάτιρα

επίκαιρη-σάτιρα-86435

Το έργο του Σταύρου Κεβόπουλου με τίτλο «Η αρχή δια του παντός» θα παρουσιαστεί στην Παλιά Ηλεκτρική για τρεις μόνον ημέρες, στις 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για ένα καινούργιο και άπαιχτο θεατρικό έργο, που θα μας εκπλήξει ευχάριστα με τη φρεσκάδα και την πρωτοτυπία του. Ένα έργο που προσπαθεί με το κείμενό του να φωτίσει τα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στον εξουσιαστή και στον εξουσιαζόμενο, τον παθητικό και τον επαναστάτη, την πλήρη καταστροφή από την ελπίδα.

Και όλα αυτά μέσα από τον καταλυτικό ρόλο της φύσης και του περιβάλλοντος, αναπόσπαστο κομμάτι των οποίων είναι ο άνθρωπος. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και επίκαιρη σάτιρα. Με όλο το σύγχρονο προβληματισμό για τα τρέχοντα μεγάλα κοινωνικοπολιτικά θέματα της εποχής μας, που προσεγγίζονται με έναν εξαιρετικά ιδιοφυή και κωμικό τρόπο. Και…. η μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία του κόσμου συντελείται χωρίς να χυθεί ούτε μια σταγόνα αίματος…..

Η παράσταση παρουσιάζεται από τη θεατρική σκηνή «Πλειάδα» που συστάθηκε πρόσφατα και αποτελεί ουσιαστικά τη θεατρική εξέλιξη της ΑΜΚΕ «Διοτίμα και Μούσες». Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Νάνος. Παίζουν ακόμη οι : Στέφανος Λάππας, Σόφη Ηλιάδη, Ειρήνη Σκουλή, Γιάννης Καμπουρίδης, Δημήτρης Καρατζόγλου, Θάλεια Δήμου, Νικολέττα Βαΐτση, Ειρήνη Σταυροπούλου και οι μουσικοί Διδώ Ιωάννου και Στάθης Καραδημητρίου. Τα τραγούδια ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής η Διδώ Ιωάννου με τη συνοδεία του Στάθη Καραδημητρίου στο ακορντεόν.

Η ΑΜΚΕ «Διοτίμα και Μούσες» με πρόεδρο την Μαρία Αρφέ-Καρινάκη δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην πόλη μας, στο χώρο της λογοτεχνίας αλλά και γενικότερα του πολιτισμού. Έχει παρουσιάσει με επιτυχία, μεταξύ άλλων, το θεατρικό έργο «Μαρία Κάλλας, η γυναίκα» και δύο μουσικοθεατρικά αφιερώματα στους ποιητές Νίκο Καββαδία και Πάμπλο Νερούντα. Έχει επίσης ξεκινήσει πρόβες και για το παιδικό θεατρικό έργο της Άλκης Ζέη «Ο κεραμιδοτρέχαλος» που θα παρουσιάσει μέσα στις γιορτές, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου