ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρι βιβλίου για παιδιά

εργαστήρι-βιβλίου-για-παιδιά-87746

Εργαστήρι για τους μικρούς φίλους των παιδιών λειτουργεί με επιτυχία στην περιοχή μας, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις και την φαντασία τους. Μετά τη μεγάλη συμμετοχή των μικρών φίλων του πολιτισμού στο Εργαστήρι Λογοτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης, οι «Πολίτες Εν Γνώσει» αποφάσισαν τη δημιουργία ενός ακόμη τμήματος, εκτός από αυτό της Παρασκευής, το οποίο θα λειτουργεί κάθε Τρίτη από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα.

Στο Εργαστήρι συναντιούνται οι μικροί βιβλιόφιλοι, με σκοπό να γνωρίσουν τα βιβλία, να συζητήσουν γι’ αυτά, να παίξουν και να διασκεδάσουν, ώστε η ανάγνωση να γίνει συνήθεια και μέρος της καθημερινότητάς τους.

Κύριο στόχος είναι η άμεση εξοικείωση με το βιβλίο και την ανάγνωση, και ειδικότερα η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με την παιδική λογοτεχνία. Το Εργαστήρι θα αποτελεί ουσιαστικά μια παρέα, με κοινό παρανομαστή και επιδίωξη την ανάγνωση και τη συζήτηση και για τα παιδιά αλλά και για τους ενήλικες. Η δημιουργική προσέγγιση λογοτεχνικών έργων, η εικονογράφηση – μουσική επένδυσή τους, η δραματοποίηση, οι συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, οι επισκέψεις σε βιβλιοθήκες, η διοργάνωση εκθέσεων Βιβλίου και οι βιβλιοπαρουσιάσεις είναι μερικές από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Εργαστήρι Λογοτεχνικής – Δημιουργικής Έκφρασης.

Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Λογοτεχνικής – Δημιουργικής Έκφρασης είναι η κ. Έλενα Νταβλαμάνου, εκπαιδευτικός στην Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου «Saint Joseph», κάτοχος Master στα Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγής Διδακτικού Υλικού, με εξειδίκευση στην Παιδική Λογοτεχνία και Γενική Γραμματέας των «Πολιτών Εν Γνώσει». Έχει συμμετάσχει επίσης σε Συνέδρια Λογοτεχνίας και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε Πρακτικά Συνεδρίων και Επιστημονικά Περιοδικά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι «Πολίτες Εν Γνώσει» βρίσκονται στην οδό Γ. Καρτάλη 90 και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 80.111.70.111 μόνο από σταθερό ή από κινητό στο 6980218621.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου