ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζωγραφίζοντας από καρδιάς

ζωγραφίζοντας-από-καρδιάς-87761

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 20.30 στον πρώτο όροφο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο η έκθεση ζωγραφικής του Θεόδωρου Νούτσου, που συνδιοργανώνεται από την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Ο αξιόλογος Σκιαθίτης ζωγράφος, ο οποίος είναι γνωστός ως Theo Noutsos, υπογράφει μια σειρά έργων ζωγραφικής τα οποία διακρίνονται για τον ανθρωποκεντρικό τους χαρακτήρα και την αισιόδοξη διάθεση που αποπνέουν.

«Με ενδιαφέρει η ψυχολογία του ανθρώπου την οποία θεωρώ πολύ σημαντική» υπογραμμίζει ο ίδιος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Στην δουλειά του είναι ευδιάκριτες οι εξπρεσιονιστικές αναφορές, ενώ κατά βάση ακολουθεί το ένστικτό του, υπογραμμίζοντας ότι «το εξπρεσιονιστικό στυλ και η δύναμη είναι έντονα στην δουλειά μου, γιατί έτσι ζωγραφίζω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ακολουθώ, και δεν με ενδιαφέρει να ακολουθήσω, την λογική».

Χαρακτηριστικό στοιχείο των έργων του ζωγράφου που θα παρουσιαστούν στο Ντε Κίρικο είναι τα ζωηρά χρώματα, τα οποία αποτυπώνουν την αισιόδοξη οπτική του. «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, με θέληση για ζωή. Τα έργα που κάνω είναι η ζωή μου και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την ζωή, διότι έχουμε χρέος να ζήσουμε καλά κι όχι απλώς να επιζήσουμε» αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο δημιουργός ο οποίος γεννήθηκε το 1965, ζει και εργάζεται στην Σκιάθο και από νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για τη ζωγραφική και ιδιαίτερα για το σκίτσο, τα κόμικς και την πολιτική γελοιογραφία. Στα πρώτα του βήματα, τα υλικά που χρησιμοποίησε ήταν το μολυβί, το κάρβουνο και η σινική μελάνι σε χαρτί. Γοητευμένος από τη φύση και το φως του νησιού του, οδηγήθηκε στον υπέροχο κόσμο των χρωμάτων, προσεγγίζοντας στις μετέπειτα αναζητήσεις του τον άνθρωπο. Σήμερα πειραματίζεται πάνω στην ίδια θεματολογία με διάφορα υλικά, όπως λάδια, ακρυλικά, κόλλες, αλλά και κολλάζ.

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Νορβηγία, ενώ τον Ιανουάριο του 2012 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο για την Ημέρα της Γυναίκας, υπό την αιγίδα της UNESCO. Παράλληλα έχει πραγματοποιήσει δυο ατομικές εκθέσεις στη Σκιάθο, στην ιδιωτική γκαλερί «Αλέξανδρος Σιώμος» και στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μπούρτζι» του Δήμου Σκιάθου, ενώ στα μελλοντικά του σχέδια καταγράφονται και άλλες εκθέσεις σε χώρους τέχνης.

Η έκθεση στο Ντε Κίρικο θα διαρκέσει έως τις 5 Δεκεμβρίου και κατά συνέπεια οι φιλότεχνοι της περιοχής μας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα έργα του δημιουργού, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να έρθει ο κόσμος, να δει την δουλειά μου και να μου πει την γνώμη του από καρδιάς».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου