ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραδιά ποίησης

βραδιά-ποίησης-89121

Βραδιά ποίησης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 20.00 στο ισόγειο του Κέντρου Τέχνης Ντε Κίρικο. Η ομάδα Volos Poetry Slam με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ παρουσιάζει την ποιητική βραδιά με τίτλο «Αν-Απειρία».

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, την 3η Δεκεμβρίου, «ας σκεφτούμε πάνω στην έννοια της ακεραιότητας, της ισορροπίας, στο πάσχον επίπεδο της ύπαρξης μας, σωματικό, συναισθηματικό, διανοητικό» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Η πρόσκληση θέτει ερωτήματα : Πώς νιώθει τον κόσμο ο άνθρωπος μέσα από την ιδιαίτερη σκοπιά της αναπηρίας του; Πώς αντιμετωπίζει τη δική του αναπηρία και πώς των άλλων; Τι μπορεί να κερδηθεί από την απώλεια; Μπορούμε να ανταλλάξουμε αυτό που έχουμε για να κερδίσουμε αυτό που μας λείπει; «Ας ανασηκώσουμε το πέπλο σιωπής για να ακούσουμε την πρόκληση. Ας ανοίξουμε τα μάτια στο άπειρο σύμπαν του ανθρώπου» τονίζουν οι συντελεστές της εκδήλωσης.

Στη βραδιά συμμετέχουν οι Μάρω Αισώπου, Πένυ Αισώπου Ελένη Καραβασίλη, Αλέξανδρος Μακρυγιάννης, Στέλιος Πελασγός, Ποιητής Εκ Πηλίου, Έλλη Σαμαλίδου, Sirona Medicus, Έλενα Ψαραλίδου. Μεταφράζει στη νοηματική η Γαλήνη Σαπουντζάκη και φοιτήτριες του τμήματος ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .

Η ομάδα Volos Poetry Slam δραστηριοποιείται από το 2010. Παρουσιάζουν οι ίδιοι ποιητικές τους συνθέσεις εμπνευσμένες από την κοινωνική πραγματικότητα προβάλλοντας το στοιχείο της προφορικότητας της ποίησης. Τα έργα τους γραμμένα ειδικά για την κάθε εκδήλωση που συμμετέχουν, παρουσιάζονται σε χώρους της καθημερινής ζωής, με στόχο να συνεισφέρουν ένα άλλο βλέμμα στην ζωή που μας περιβάλλει μέσα από την καθαρτήρια διαδικασία της τέχνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου