ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σύγχρονη φωτογραφική άποψη

σύγχρονη-φωτογραφική-άποψη-90936

Εγκαινιάζεται σήμερα στις 20.30, στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Βόλου Δίαυλος (Τοπάλη 14 με Δημητριάδος) η έκθεση φωτογραφίας με δημιουργίες των μελών της Φωτογραφικής Ομάδας του Διαύλου. Την έκθεση διοργανώνει το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Βόλου «Δίαυλος» της διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.ΑΠ. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου. Συμμετέχουν δεκαεπτά μέλη της φωτογραφικής ομάδας παρουσιάζοντας εξήντα οκτώ έργα τους

Συγκεκριμένα εκθέτουν οι: Μιράντα Αχειλαρά, Σπύρος Δαπόντας, Κωνσταντίνος Δαραμάρας, Γιάννης Δεληγιαννίδης, Μαρία Ζαφείρη, Ιωάννα Ζορμπά, Γιώργος Καρακώστας, Αντώνης Κουβαράς, Ευθύμιος Λεβέντης, Φώφη Μανούκα, Δημήτρης Μπαρμπαγιάννης, Βίκυ Παπαδημητρίου, Ράνια Στρατή , Δημοσθένης Στύλας, Γιώργος Τασιάς, Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος και Μαρία Χαραλάμπους.

Η έκθεση, που είναι η 35η που διοργανώνεται από την έναρξη λειτουργίας της Φωτογραφικής Ομάδας του Διαύλου, είναι επισκέψιμη καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10:30 μέχρι τις 21:30 και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί και θα παρουσιαστούν στο κοινό της πόλη δύο παράλληλες εκδηλώσεις πάνω σε θέματα που αφορούν τη φωτογραφική τέχνη. Η πρώτη θα γίνει την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 20:30 και έχει ως τίτλο «Φυλακίζοντας το χρόνο που περνά». Θα παρουσιαστούν 100 επιλεγμένα φωτογραφικά έργα διάσημων φωτογράφων που κατάφεραν να αποτυπώσουν σημαντικές στιγμές της ιστορίας της ανθρωπότητας

Η δεύτερη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 20:30 και θα είναι ένα αφιέρωμα στον διάσημο Ελληνοαμερικανό φωτογράφο Κωνσταντίνο Μάνο. O Κωνσταντίνος Μάνος γεννήθηκε από γονείς Ελλήνων μεταναστών στην Columbia της Νότιας Καρολίνας. Η φωτογραφική του δραστηριότητα ξεκινάει στην ηλικία των 13 στην φωτογραφική λέσχη του σχολείου του και σύντομα εξελίσσεται σε επαγγελματική δραστηριότητα. Φωτογραφίες του Μάνου εκτίθενται στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, στο Art Institute του Σικάγου, στην Bibliotheque Nationale του Παρισίου, στο Museum of Fine Arts στο Χίουστον, στο μουσείο Μπενάκη και σε άλλα. Το 2003 βραβεύτηκε με το Leica Medal of Excellent για τις φωτογραφίες του με χρώμα και τη συνεχιζόμενη φωτογραφική του δουλειά για το American Color.

Τη επιμέλεια και παρουσίαση των εκδηλώσεων έχει ο υπεύθυνος της φωτογραφικής Ομάδας του Διαύλου και καθηγητής φωτογραφίας στο ΔΙΕΚ Βόλου Λέοντας Μουρτζούκος. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στο χώρο της έκθεσης φωτογραφίας στη αίθουσα εκδηλώσεων στον 2ο όροφο του Διαύλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου