ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παραστάσεις στην Π. Ηλεκτρική

παραστάσεις-στην-π-ηλεκτρική-93735

Στη σκηνή του θεάτρου της Παλιάς Ηλεκτρικής φιλοξενείται σήμερα και αύριο στις 9 το βράδυ η παράσταση με τίτλο «Άγρια Μοναξιά» από την Καλλιτεχνική Ομάδα «Perros». Μετά από δύο μήνες sold out παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη, το έργο που είναι βασισμένο στο «Τhe Lonesome West» του Μάρτιν Μακ Ντόνα, παρουσιάζεται στο Βόλο από την καλλιτεχνική ομάδα Perros, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Αθηναίου.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, δύο Ιρλανδοί αδελφοί, ο Κ και ο Β, ζουν μαζί στο πατρικό τους σπίτι. Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του πατέρα τους από τον μεγάλο αδελφό (Κ), έχουν μοναδικό σκοπό να πληγώνει ο ένας τον άλλο. Οι προσπάθειες του ιερέα Γ και της μικρής Γκ, να συμφιλιώσουν τα δύο αδέλφια δεν καρποφορούν. Έτσι οι δύο οδηγούνται σε ένα μονόδρομο πρωτοφανούς αντιπαλότητας.

Το έργο «Άγρια Μοναξιά» ανήκει στην τριλογία του "Λήνεην", κι είναι γραμμένο κατά τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής πορείας του Μάρτιν Μακ Ντόνα. Το κείμενο χαρακτηρίζεται από τους έντονους διαλόγους, την αμεσότητα και τη ζωντάνια του αγγλικού θεάτρου των τελευταίων χρόνων. Ωστόσο, κάτω από την αδρή επιφάνεια του κωμικού, αποκαλύπτονται οι τραγικές πτυχές του σύγχρονου κόσμου.

Την μετάφραση υπογράφει η Βασιλική Τζάμου, την σκηνοθεσία, διασκευή και προσαρμογή ο Σπύρος Αθηναίου, βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Γιώργος Λιάσιος, την μουσική υπογράφει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, την σκηνογραφία και ενδυματολογία η Ηλένια Δουλαδίρη, βοηθός σκηνογράφου είναι ο Κώστας Πασχαλίδης. Σχεδιασμός φωτισμού Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Stage Fighting Bαγγέλης Μανιτάκης, τεχνική υποστήριξη Κώστας Πασχαλίδης, Ανδρέας Αθηναίου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Σταύρος Ευκολίδης, Κίμων Κουρής και Βασιλική Τζάμου.

Η ομάδα Perros δημιουργήθηκε το 2011 ως ένας πυρήνας καλλιτεχνών με στόχο να προβάλλουν τις εφαρμοσμένες τέχνες, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τον χορό, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το video art. Ιδρυτικά μέλη της είναι οι: Σπύρος Αθηναίου, Κίμων Κουρής, Βασιλική Τζάμου, Γιώργος Λιάσιος, Δημήτρης Κουρής. Πιστεύοντας ότι στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, η Τέχνη, και ειδικά ο συνδυασμός διαφορετικών μορφών και εκφράσεων της, μας βοηθά να ασκήσουμε τη «θετική μας ματιά» απέναντι στα πράγματα, oι Perros φιλοδοξούν να αποδείξουν ότι το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά απέναντι στα προβλήματα αλλά και στην ίδια την κοινωνία. Έτσι τον Οκτώβριο του 2011 ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους ανεβάζοντας το έργο «Ο Συγγραφέας και ο αδερφός του Συγγραφέα» στο θέατρο Studio Vis Motrix, μια παράσταση που έτυχε θερμής υποδοχής, δίνοντάς τους την δύναμη να προχωρήσουν στη φετινή πρότασή τους.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 12 ευρώ και για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6972716054 – 6979598060.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου