ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθέτει ο Ηλίας Καράτσαλος

εκθέτει-ο-ηλίας-καράτσαλος-98738

Εγκαινιάζεται σήμερα στις 8.30 μ.μ. η πρώτη ατομική έκθεση του συμπολίτη φωτογράφου Ηλία Καράτσαλου, που θα φιλοξενηθεί στην μπυραρία «Κουρσάρος» έως τις 25 Νοεμβρίου. Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Μπρατισλάβα περιλαμβάνει η έκθεση του φωτογράφου του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ», ο οποίος θα μοιραστεί με τους φίλους της φωτογραφίας τις δημιουργικές τους σκέψεις και ανησυχίες, που αποτυπώνονται με ευαισθησία, σε ασπρόμαυρο φόντο. Εικόνες και φιγούρες συνθέτουν την θεματολογία του πολλά υποσχόμενου νεαρού φωτογράφου, ο οποίος σήμερα, ημέρα των εγκαινίων, θα γιορτάσει τα 25α γενέθλιά του.

Ο Ηλίας Καράτσαλος γεννήθηκε στον Βόλο στις 16 Νοεμβρίου του 1987, ενώ ο πατέρας του Ιωάννης κατάγεται από το Αγρίδι Αιτωλοακαρνανίας και η μητέρα του Κωνσταντινιά κατάγονταν, αντίστοιχα, από τον Βόλο. Αποφοίτησε από το 8ο Λύκειο Βόλου και στη συνέχεια, το 2006, εγγράφηκε στο Τμήμα Τεχνικών Λήψης Φωτογραφίας του Δημοτικού Ι.Ε.Κ. Βόλου από όπου και αποφοίτησε το 2008.

Το ταξίδι του στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας ξεκίνησε σαν ένα ταξίδι διακοπών, αλλά όπως λέει ο ίδιος: «Μου έδωσε τη δυνατότητα να δω μια ξένη χώρα μέσα από το σκόπευτρο της φωτογραφικής μου μηχανής. Προσπάθησα να αποτυπώσω μια όμορφη αλλά και φωτογραφικά ενδιαφέρουσα πόλη σε μια προσπάθεια να ταξιδέψω τον θεατή των εικόνων μαζί μου, να τον κάνω να τη δει μέσα από τη δική μου ματιά».

Ο Ηλίας Καράτσαλος, στη διάρκεια των φωτογραφικών σπουδών του, έλαβε μέρος σε δύο ομαδικές εκθέσεις σπουδαστών του Δ.Ι.Ε.Κ, ενώ η έκθεση που εγκαινιάζεται απόψε είναι, όπως προαναφέρθηκε, η πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου