ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επτά δημιουργικά χρόνια

επτά-δημιουργικά-χρόνια-99578

Θεσμοθετημένος κύκλος εκδηλώσεων με πανελλήνια εμβέλεια είναι ο «Νοέμβριος Φωτογραφίας» που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου. Η αυλαία ανοίγει την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου με την εναρκτήρια εκδήλωση του «Νοεμβρίου Φωτογραφίας 2012» που θα πραγματοποιηθεί, στις 8 το βράδυ, στο Κέντρο Τέχνης Giorgio De Chirico και θα συμπεριλαμβάνει την τελετή απονομής των διακρίσεων του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Δημήτρης Λέτσιος», καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης των φωτογραφιών που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό, της έκθεσης "CONTRAST" και της έκθεσης «Faith Stories». Από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν επίσης τα εγκαίνια δύο ατομικών εκθέσεων και μια εκπαιδευτικού χαρακτήρα συνάντηση των μελών της Λέσχης με τον Ηρακλή Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ, στο ισόγειο του Κέντρου Τέχνης Giorgio De Chirico, θα πραγματοποιηθεί : τελετή απονομής των διακρίσεων του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Δημήτρης Λέτσιος» με τίτλο «Η Ελλάδα που Αγαπώ» και έκθεση των φωτογραφιών που διακρίθηκαν στον ίδιο διαγωνισμό. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου.

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ, στον ημιώροφο του Κέντρου Τέχνης Giorgio De Chirico θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας με τίτλο «Contrast». Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τρίτη 27 Νοεμβρίου.

Παράλληλα την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ, στον δεύτερο όροφο του Ντε Κίρικο θα εγκαινιαστεί η έκθεση φωτογραφιών με τίτλο «Faith Stories». Πρόκειται για ομαδική έκθεση μελών της ΛΕΦΚΙ Χανίων και της ΦΛΒ, που θα διαρκέσει έως την Τρίτη 27 Νοεμβρίου.

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ, εγκαινιάζεται στο εκθετήριο «Αχίλλειον» η έκθεση του μέλους της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου Ανδριώτη Παναγιώτη με τίτλο «Και οι Τοίχοι έχουν Αυτιά…», που θα διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ, στον ημιώροφο του Κέντρου Τέχνης, θα εγκαινιαστεί η ατομική έκθεση του φωτογράφου Σπύρου Ζερβουδάκη μέλους της ΛΕΦΚΙ Χανίων, με τίτλο «Παγίδα – Trap». Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου.

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου, θα πραγματοποιηθεί, τέλος, διάλεξη με τίτλο «Σκέψεις για μια Δημιουργική Φωτογραφία», από τον Ηρακλή Παπαϊωάννου επιμελητή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα μέλη της Λέσχης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου