ΕΞΟΔΟΣ

Οπερα στο Αχίλλειον

οπερα-στο-αχίλλειον-106785

Με τη σύγχρονη όπερα «The Tempest» (η Καταιγίδα) του νέου Βρετανού συνθέτη Thomas Adès βασισμένη στο πασίγνωστο έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ συνεχίζεται το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στο Αχίλλειο, στις 19.55, το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD».

Την μεγάλη συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε από πέρυσι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. Το εξαιρετικό πρόγραμμα εξασφάλισε από πέρσι επίσης, για το Βόλο ο «Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού-Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου» (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντέννα.

Ο νέος Βρετανός συνθέτης Thomas Adès κάνει το ντεμπούτο του στη ΜΕΤ με αυτή τη νέα παραγωγή. Η «Καταιγίδα», έχει συγκεντρώσει πλήθος επαίνους και έχει χαρακτηριστεί ως ένα σύγχρονο αριστούργημα. Η καινοτόμα παραγωγή του Robert Lepage αναπλάθει το εσωτερικό της Όπερας Λα Σκάλα σαν το μαγικό νησί, που στεγάζει τη μαγική τέχνη του Πρόσπερου, του εξόριστου Δούκα του Μιλάνου. Ο Simon Keenlyside ερμηνεύει τον Πρόσπερο, όπως και στην παγκόσμια πρώτη του έργου στη Βασιλική Όπερα του Κόβεντ Γκάρντεν, όπου έγινε δεκτή με επαινετικές κριτικές. «Η Καταιγίδα είναι μια εκπληκτική, μοναδική σύνθεση», δηλώνει ο Lepage. «Η όπερα συλλαμβάνει τη μαγεία του τελευταίου έργου του Σαίξπηρ. Είναι ένα κουτί γεμάτο με μαγικά τρικ». Στο έργο πρωταγωνιστεί η Isabel Leonard στον ρόλο της Μιράντας, της κόρης του Πρόσπερου και ο Toby Spence στον ρόλο του αδελφού του, του Αντώνιου. Ακόμα, η Audrey Luna στον ρόλο του ξωτικού Άριελ, ο Iestyn Davies στον ρόλο του γελωτοποιού Τρίνκουλου, ο Alan Oke στον ρόλο του τερατόμορφου Κάλιμπαν και ο William Burden στον ρόλο του Βασιλιά της Νάπολης. Το λιμπρέτο της Meredith Oakes είναι μια προσαρμογή του πρωτότυπου σαιξπηρικού έργου.

Το βραβευμένο πρόγραμμα της «The Met: Live in HD», περιλαμβάνει εννέα ακόμα υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2012- 2013, που θα μεταδοθούν και αυτές, απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθούν σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD). Την 1η Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει «Η Μεγαλοψυχία του Τίτου» του Mozart. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στο Δίαυλο, καθημερινά από τις 10.00 -21.30, το Σάββατο πρωί 11.00-13.00 και στο Αχίλλειο, το βράδυ μια ώρα πριν την έναρξη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου