ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παράσταση με κοινωνικό χρώμα

παράσταση-με-κοινωνικό-χρώμα-113045

Στο αμφιθέατρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος στην Αγριά, ολοκληρώνεται σήμερα, Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, η περιοδεία αλληλεγγύης της παράστασης «Μ(π)αλωμένος Γάμος». Αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικ. και Ελένης Πορφυρογένη, οι «ΔραΠαίκτες» ολοκληρώνουν απόψε στην Αγριά τον κύκλο παραστάσεων που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η είσοδος παραμένει ελεύθερη με μόνον εισιτήριο την προσφορά ενός τουλάχιστον τεμαχίου τροφής μακράς διαρκείας. Εκατοντάδες κιλά τρόφιμα μακράς διαρκείας συγκέντρωσε, στο μεταξύ, για τις άπορες οικογένειες και τα κατά τόπους Κοινωνικά Παντοπωλεία η δημοφιλής θεατρική ομάδα στους σταθμούς της περιοδείας της.

«Αποτελεί τιμή και συγκίνηση για μένα να πραγματοποιώ την τελευταία τελετή του Μ(π)αλωμένου Γάμου στη γενέτειρα πόλη μου» δηλώνει ο συγγραφέας-εμψυχωτής της ομάδας Κάβουρας ευΆγγελος, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική «η πρόσκληση του ΔΣ του Ιδρύματος και προσωπικά της κ. Κατερίνας Πορφυρογένη, καθώς και η τεχνική υποστήριξη της Εύας Σουτραλή και του Ευάγγελου Αρέθα».

Στο «Μ(π)αλωμένο Γάμο», που αποτελεί μια επίκαιρη μπουρλέσκ κωμωδία – μεταγραφή γνωστών μονοπράκτων του Τσέχοφ και του Μπρεχτ, παντρεύονται, χορεύουν, δολοπλοκούν, δηλ. δραΠαίζουν οι: Δήμητρα Παππά-Βογιατζή, Εύη Σαμαρά, Λεωνίδας Αχλαδιώτης, Χρήστος Οικονόμου, Δημήτρης Ντούκας, Σπύρος Μακρυγιάννης, ευΆγγελος Κάβουρας, Μαρία Μπουρμπούλια, Μάρω Σαμαρά. Το σενάριο και την σκηνοθεσία ανέλαβε ο ευΆγγελος Κάβουρας, την δραματουργική ανάλυση η Αγγελική Νικολάου. Πρόζα αφήγησης ο Σπύρος Μακρυγιάννης, μουσικοηχητικά, ΔραΠαίκτες. Τις κομμώσεις και το μακιγιάζ ανέλαβε ο Λεωνίδας Αχλαδιώτης. Στην κονσόλα ο Σπύρος Αυγουστής.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η ένταξη νέων μελών στην ομάδα. «Για να γίνει κανείς ΔραΠαίκτης δεν απαιτείται βιογραφικό ή εμπειρία στο σανίδι, παρά μόνον αγάπη για το θέατρο και τον συνάνθρωπο και θέληση. Εννοείται πως η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν όπως και το αποτέλεσμα αυτής της συμμετοχής: παραγωγές με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Για ένα θέατρο εθελοντών ερασιτεχνών που ψυχαγωγεί, μορφώνει και συμπαρίσταται» καταλήγει ο εμψυχωτής των ΔραΠαικτών, που κάνουν έντονη την παρουσία τους στο θεατρικό σανίδι και ευρύτερα στο κοινωνικό πεδίο, αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες προσφοράς και αλληλεγγύης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου