ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέτρα οικονομικής εξυγίανσης του Καλλιτεχνικού

μέτρα-οικονομικής-εξυγίανσης-του-καλ-851206

Σειρά μέτρων που έχουν ως στόχο την οικονομική εξυγίανση του Καλλιτεχνικού Οργανισμού τέθηκαν ήδη σε φάση εφαρμογής, με επίκεντρο την εξίσωση “περικοπές των εξόδων και αύξηση των εσόδων”. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι περικοπές αλλά και οι γενικότερες πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης που αποφασίσθηκαν στο πεδίο δράσης του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και των Εικαστικών Εργαστηρίων, ενώ έπονται ανάλογες διαφοροποιήσεις και σε ό,τι αφορά στην δράση των Κέντρων Νεότητος και των υπολοίπων τμημάτων του Καλλιτεχνικού. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν εξάλλου κατά την διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου ήταν οικονομικά ζητήματα, θέματα προσωπικού, ενώ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των τμημάτων του ΚΟΔΒ δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις ορισμένων επιμορφωτών. Μεταξύ των θεμάτων της προχθεσινής συνεδρίασης συμπεριλαμβάνονταν εξάλλου και η πρωτοποριακή δραστηριότητα που θα υλοποιηθεί από φέτος στα Εικαστικά Εργαστήρια του Καραγάτς, κατόπιν συνεργασίας του ΚΟΔΒ με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας κ. Ζίκο. Πρόκειται για τρίωρο πρόγραμμα που θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, με υπεύθυνη την ζωγράφο Ουρανία Καλαμποκά, όπου οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να εκπονούν προγράμματα ζωγραφικής, κεραμικής αλλά και θεατρικού παιχνιδιού.
Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΚΟΔΒ κ. Τσαμπρινός “στόχος μας είναι να καταργήσουμε τα τμήματα που είναι ζημιογόνα για τον Οργανισμό, ώστε να προχωρήσουμε στην αναδιάρθρωση και την οικονομική εξυγίανση του Καλλιτεχνικού”. Στο πλαίσιο των περικοπών που έχουν γίνει στο Ωδείο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η κατάργηση των εκτός έδρας των καθηγητών, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσαμπρινός “προχωρήσαμε σε περικοπές των εξεταστών από άλλες περιοχές, καθώς συνηθίζονταν να παίρνουν στο Ωδείο καθηγητές από την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη για τις εξετάσεις των πτυχίων, ενώ υπήρχαν Βολιώτες, οι οποίοι μπορούσαν κάλλιστα να αναλάβουν αυτό το έργο. Στόχος μας, συνεχίζει, είναι η αύξηση της παραγωγικότητας των διδασκόντων, κυρίως δε των καθηγητών αορίστου χρόνου, καθώς και η περικοπή όσων δαπανών μπορούμε, από τα υπόλοιπα τμήματα, ώστε να εξυγιανθεί ο Οργανισμός. Ακολουθεί η αναδιάρθρωση στα Εικαστικά Εργαστήρια και θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση των Κέντρων Νεότητας” καταλήγει.

Καλοκαιρινός απολογισμός
Μεταξύ των θεμάτων που καταγράφηκαν στην ημερήσια διάταξη της προχθεσινής συνεδρίασης ήταν ο απολογισμός των εκδηλώσεων του καλοκαιριού, όπου για πρώτη φορά ο Καλλιτεχνικός είχε έσοδα 121.360 ευρώ, έξοδα ύψους 62.000 ευρώ και καθαρό κέρδος 59.000 ευρώ.
“Τα έσοδα αυτά, επισημαίνει ο πρόεδρος του Δ.Σ., δεν επαρκούν για να καλύψουν το άνοιγμα του 1 εκ. ευρώ, που παραλάβαμε. Πρόκειται, συνεχίζει ο κ. Τσαμπρινός, για υποχρεώσεις στο ΙΚΑ ύψους 450.000 ευρώ, 350.000 στην Εφορία συν 150.000 περίπου προς τους προμηθευτές. Με δεδομένο ότι υπάρχουν ανελαστικές δαπάνες της τάξης των 200.000 ευρώ το μήνα, αντιλαμβάνεστε ότι δεν επαρκούν και για τον λόγο αυτό περικόπτουμε τα έξοδα και αυξάνουμε τα έσοδά μας” καταλήγει ο ίδιος.
ΤΟ Δ.Σ. του Καλλιτεχνικού επικύρωσε επίσης την αποδοχή δωρεάς του συμπολίτη Απόστολου Παρασκευά, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ στην Αμερική και προσέφερε ένα αρμόνιο, δίσκους βινιλίου, αλλά και στερεοφωνικό συγκρότημα, στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, καθώς και την δωρεά του Καλλιτεχνικού Οργανισμού ύψους 5.000 ευρώ προς τους πυρόπληκτους της Ηλείας, που καταγράφεται ως έκφραση κοινωνικής ευαισθησίας, από πλευράς των ιθυνόντων του Καλλιτεχνικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου