ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πόλεμος εκτός προγράμματος

πόλεμος-εκτός-προγράμματος-122256

Με την ταινία «Πόλεμος εκτός προγράμματος» που θα προβληθεί την Τρίτη 30 και Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 9:30 μ.μ., στην αίθουσα «Νίκος Κολοβός» στο Αχίλλειο, συνεχίζεται ο κύκλος του «Σινέ Μεσόγειος». Η ταινία «Πόλεμος εκτός προγράμματος» (In The Loop), παραγωγής Μ. Βρετανίας, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αρμάντο Ιανούτσι. Το σενάριο συνυπογράφουν οι : Τζέσε Άρμστρονγκ, Σιμόν Μπλάκγουελ, Αρμάντο Ιανούτσι, Ίαν Μάρτιν, Τόνι Ροσέ. Πρωταγωνιστούν: Πίτερ Καπάλντι, Τομ Χολάντερ, Τζίνα ΜακΚί, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Άννα Τσάλσμκι, Κρις Άντισον.

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. και ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας σχεδιάζουν να επέμβουν δυναμικά στη Μέση Ανατολή, αλλά δεν βρίσκουν τον κατάλληλο τρόπο να πείσουν την κοινή γνώμη των χωρών τους για την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επέμβασης. Τη λύση θα τους δώσει άθελά του ο μετριοπαθής μεν, αδέξιος δε, Βρετανός υπουργός Σάιμον Φόστερ (Τομ Χόλαντερ), ο οποίος με δηλώσεις του στην τηλεόραση κατά λάθος φαίνεται να υποστηρίζει τον πόλεμο. Την ευκαιρία αρπάζει στον αέρα ο επιθετικός υπεύθυνος τύπου του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου Μάλκομ Τάκερ (Πίτερ Καπάλντι) και αμέσως πυροδοτεί τη δημόσια συζήτηση. Πιέσεις, συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, εκβιασμοί, συμβιβασμοί, μηχανορραφίες αρχίζουν να εξυφαίνονται στις δυο όχθες του Ατλαντικού, τόσο στους διαδρόμους του Φόρεϊν Όφις, όσο του Στέιτ Ντιπάρμεντ. Σύντομα ο Βρετανός υπουργός ταξιδεύει στην Ουάσιγκτον, με τον νέο του σύμβουλο Τόμπι (Κρις Άντισον) και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τύπου. Εκεί, οι Βρετανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν Αμερικανό στρατηγό (Τζέιμς Γκαντολφίνι), ο οποίος αντιτίθεται στην στρατιωτική επέμβαση, καθώς θεωρεί τον πόλεμο… τρελή ιδέα! Η συνέχεια εξελίσσεται στον ΟΗΕ – και όχι μόνο. Ο «πόλεμος πριν από τον πόλεμο» είναι εξίσου βάρβαρος, αδυσώπητος και ύπουλος.

Μια σύγχρονη βρετανική πολιτική σάτιρα με διαλόγους-φωτιά, που θα δώσει στους σινεφίλ την ευκαιρία να γελάσουν και ταυτόχρονα να προβληματιστούν, για όσα γίνονται στο παρασκήνιο των μεγάλων γεγονότων. Το βρετανικό φλεγματικό βρετανικό humour συμπλέκεται με το αθυρόστομο αμερικάνικο humor και το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιοφυώς αστείο κράμα, συνδυασμένο με αναφορές στη stand up comedy και στην pop κουλτούρα (και όχι μόνο).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου