ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική συνάντηση

μουσική-συνάντηση-127097

Δύο σημαντικοί σολίστες, ο τρομπετίστας Παντελής Στόικος και ο ακορντεονίστας Δήμος Βουγιούκας ενώνουν τις ερμηνευτικές τους δυνάμεις και πρωταγωνιστούν στο «Βαλκάνια» project που θα παρουσιαστεί την 1η Νοεμβρίου στο Λυχνάρι. Μουσικά μοτίβα και αυτοσχεδιασμοί από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, συνθέτουν το ιδιαίτερο ύφος της βραδιάς, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

O Παντελής Στόικος κινείται στους ήχους της περιοχής του έχοντας στοιχεία jazz και κλασικής μουσικής… Το 1997 συνεργάζεται ως μέλος στο συγκρότημα “Μπάντα της Φλώρινας” και το 1999 στο συγκρότημα του Κώστα Θεοδώρου. Επίσης είναι μέλος στην διαβαλκανική ορχήστρα όπου συγκεντρώνει σημαντικούς μουσικούς των Βαλκανίων. Ίδρυσε το “Ακριτικό Τρίο” με Φλωρινιώτες δεξιοτέχνες και το dueto “improvisation in balkan jazz” που τώρα με την συμμετοχή του Αλέξανδρου Παπαδόπουλου στα τύμπανα μετονομάστηκε σε «Τρίο Βαλκάνο». Το 2000 συνεργάζεται ως μέλος στο συγκρότημα «Λαικεδέλικα» με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου έως το 2007 και το 2001 συνεργάζεται επίσης ως μέλος στο συγκρότημα «ορχήστρα του δρόμου» με τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο, και την Ευανθία Ρεμπούτσικα έως τώρα… Ο Παντελής Στόικος έχει δημιουργήσει ένα δικό του στιλ πάνω στην παραδοσιακή μουσική. Έχοντας στοιχεία από τον Ivo Papazov (κλαρίνο) παίζει με μουσικούς όπως τους Ivo Papasov, Nedyalko Nedyalkov, Petar Ralchev, Theodosii Spassov, Ferus Mustafov, Okay Temiz, Micuei Godard, Micuei Marre, Μιχάλη Σιγανίδη, Κώστα Αναστασιάδη, Κώστα Θεοδώρου, Διονύση Σαββόπουλο Χάρις Αλεξίου Θανάση Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Παναγιώτη Καλατζόπουλο, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Φλώρο Φλωρίδη κ.α… Στο ενεργητικό του έχει μεγάλο αριθμό συναυλιών σε όλη την ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία.

Ο Βολιώτης Δήμος Βουγιούκας τον Μάιο του 2005 διακρίθηκε με το 2ο Βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ακορντεόν, στα Γρεβενά. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς σολίστες του ακορντεόν των Βαλκανίων όπως o Ionica Minune,ο Petar Ralchev. Roby Lakatos .Επίσης έχει συνεργαστεί με ερμηνευτές του ρεμπέτικου, του λαϊκού και του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού όπως ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νένα Βενετσάνο Μπάμπης Τσέρτος, Χρίστος Τσιαμούλης, ο Πέτρος Γαϊτάνος, η Σοφία Παπάζογλου, Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία Νανά Μούσχουρη κ.α. Συμμετέχει στην ορχήστρα «Εστουδιαντίνα» ως σολίστ, επιμελείται πολλές ενορχηστρώσεις της και αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά της μέλη. Το ενεργητικό του εμπλουτίζεται και με συναυλίες εκτός Ελλάδας, στην Ελβετία, στη Σουηδία, στη Φινλανδία, στη Κύπρο, στην Ιταλία, στην Ουκρανία, στη Γερμανία, στη Νέα Υόρκη, Βέλγιο, στην Πορτογαλία, στην Τουρκία, στην Ρουμανία, στην Αυστραλία κ.α. Έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων "Άττικα" παίζοντας μουσικές ρετρό, καντσονέτες κ.α, ενώ παράλληλα έχει διδάξει το Βαλκανικό και λαϊκό ιδίωμα στο ακορντεόν στο πλαίσιο σεμιναρίων του Μουσικού Χωριού στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου καθώς επίσης και στο Βέλγιο (AKDT workshop).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου