Φωτοδιαδρομή στο χρόνο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-20, 14:20:48
Φωτοδιαδρομή στο χρόνο

Αντιπροσωπευτικό κομμάτι του φωτογραφικού του έργου θα παρουσιάσει ο Βασίλης Αρτίκος σήμερα Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 7: 30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας (Μανδηλαρά & Σταδίου). Ο γνωστός φωτογράφος καλεσμένος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, επέλεξε και θα παρουσιάσει μια σειρά από  φωτογραφίες του, οι οποίες αναδεικνύουν την καλλιτεχνική του ματιά και  προβάλλουν τη φωτογραφική του ταυτότητα έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε  τα τελευταία χρόνια. Οι φωτογραφίες του, που διακρίνονται για  τον καθαρά  ανθρωποκεντρικό τους χαρακτήρα, είναι κατά κύριο λόγο ασπρόμαυρες χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως ο Αρτίκος δεν έλκεται από το χρώμα. 

Ο καλλιτέχνης θα μας περιδιαβάσει στον κόσμο μέσα από τον φακό του και τις 
πρόσφατες φωτογραφικές του περιπλανήσεις. 
 Πρώτος σταθμός η μακρινή Ινδία. Οι φωτογραφίες του Αρτίκου προβάλλουν 
τον πνευματικό  και μυστικιστικό χαρακτήρα αυτής της τόσο ενδιαφέρουσας χώρας και όχι τόσο το συνηθισμένο πολύχρωμο φολκλορικό της στοιχείο. Επόμενη στάση το Μαρόκο. Εδώ θα πάρουμε μια  γεύση από το μουσουλμανικό κόσμο μέσα 
από εικόνες ασπρόμαυρες και έγχρωμες που αποκαλύπτουν κάτι από τη 
γοητεία και το μυστήριο τoυ Μαγκρέμπ. Το ταξίδι θα τελειώσει  στην 
Πορτογαλία με τις μελαγχολικές και ονειροπόλες εικόνες  από τους δρόμους 
της Λισσαβόνας και του Πόρτο. 
Ο Β. Αρτίκος θα κλείσει τη παρουσίαση του έργου του με μια σειρά από χαρακτηριστικά πορτρέτα, κυρίως παιδιών και γερόντων,  καθώς και στιγμιότυπα της καθημερινή ζωή από τα ταξίδια του σε όλη την Ελλάδα, αλλά και χαρακτηριστικές εικόνες από το αγαπημένο του θέμα, τα πανηγύρια  και ειδικά εκείνο του Άι-Συμιού, της ιδιαίτερης πατρίδας του που υπεραγαπά  και στο οποίο με πάθος και ο ίδιος συμμετέχει….

Ο δημιουργός έχει πραγματοποιήσει σειρά εκθέσεων με επιτυχία. Έχει διοργανώσει ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Ναύπακτο, Μεσολόγγι και έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας  στην ARLES της Γαλλίας. 

Έχει εκδώσει τρία ατομικά φωτογραφικά  λευκώματα. Τα  τελευταία  χρόνια κάνει φωτογραφικά οδοιπορικά  όπως  Ινδία, Μαρόκο, Ινδονησία, Μεξικό, Πορτογαλία κλπ. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος της Φωτογραφικής  Λέσχης Μεσολογγίου, και του Φεστιβάλ  φωτογραφίας Μεσολογγίου.


Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=