ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γνωρίζοντας τo Μουσείο του Βόλου

γνωρίζοντας-τo-μουσείο-του-βόλου-136320

Ημέρα αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας είναι η 21η Οκτωβρίου και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνονται ενδιαφέρουσες δραστηριότητες αύριο το πρωί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Συγκεκριμένα αύριο Κυριακή 21 Οκτωβρίου η ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την καθιέρωση της ημερομηνίας αυτής ως «Ημέρας αφιερωμένης στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας» πραγματοποιεί μία σειρά δράσεων – εκδηλώσεων με τίτλο «Δείξε μου τη δουλειά σου να σου πω ποιος είσαι!».

Όσοι επισκεφθούν το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου αύριο Κυριακή 21 Οκτωβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, θα συμμετέχουν ενεργά σε ένα πρόγραμμα που ετοίμασαν οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων της ΙΓ’ Ε.Π.Κ.Α., το οποίο περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα στο Μουσείο για γονείς και παιδιά από 8 ετών και άνω με θέμα «Όποιος παίζει με τη φωτιά…».

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί δύο φορές, στις 11 το πρωί και στις 12:15 μετά το μεσημέρι. Επίσης έκθεση ανακοινώσεων τοίχου στον προθάλαμο του Μουσείου, προβολή εικόνων, βίντεο και φιλμ μικρού μήκους στον προθάλαμο του Μουσείου, περιήγηση των επισκεπτών με τη συνοδεία του προσωπικού της ΙΓ΄ Ε.Π.Κ.Α. μέσα και έξω από το Μουσείο με σκοπό την πιο άμεση γνωριμία τους με τα διαδοχικά στάδια του έργου τους.

Σκοπός των παραπάνω δράσεων στην κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα μας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, από τη μια πλευρά όσον αφορά το ρόλο που διαδραματίζει η Αρχαιολογική Υπηρεσία από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, έναν ρόλο άρρηκτα δεμένο με τη φροντίδα και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και από την άλλη στην προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της.

Μέσα από τις δράσεις που προγραμματίζει αύριο η ΙΓ’ Ε.Π.Κ.Α, δίνεται, συγκεκριμένα, η δυνατότητα στους εργαζόμενους να κάνουν γνωστά στους επισκέπτες του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου το αντικείμενο και την ποιότητα της δουλειάς τους και να αναδείξουν την ευρύτερη σημασία του έργου τους για την κοινωνία, το περιβάλλον και την ανάπτυξη του τόπου τους, στο πλαίσιο του αγώνα τους ενάντια στις όποιες πολιτικές απαξίωσης και συρρίκνωσής τους.

«Ελπίζουμε τέλος, ότι οι επισκέπτες με την παρουσία τους θα δείξουν και οι ίδιοι με τον τρόπο τους ότι επικροτούν τη μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για τη διατήρηση, διάσωση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων συμβάλλοντας στην οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές της αυριανής εκδήλωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου