ΕΞΟΔΟΣ

Με επίκεντρο τη μουσική

με-επίκεντρο-τη-μουσική-140521

Η πρώτη εκδήλωση γνωριμίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Βόλου με το κοινό της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στο Καφέ Σαντάν (πολυχώρος Τσαλαπάτα). Από τις 9:30 μ.μ. και μετά, τα μέλη του Συλλόγου θα περιμένουν όλους όσοι αγαπούν τη μουσική να τον γνωρίσουν, να γίνουν μέλη ή απλώς να διασκεδάσουν.

Η εκδήλωση γνωριμίας περιλαμβάνει live με τρία συγκροτήματα τους: Old Friends, Jazz and Blues Times και Red Wine Band.Επίσης σε μικρής διάρκειας προγράμματα, το ρόλο dj θα παίξουν μέλη του συλλόγου και θα γίνει λαχειοφόρος με μουσικά κυρίως δώρα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορεί κανείς να πάρει πληροφορίες και να εγγραφεί μέλος του συλλόγου.

Ο Σύλλογος που μετράει ενάμιση περίπου μήνα ζωής, δημιουργήθηκε από μια ομάδα συμπολιτών οι οποίοι αγαπούν την μουσική και επιθυμούν να προχωρήσουν δυναμικά, με επίκεντρο την πλέον ευγενική μορφή τέχνης. «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, σκέφτηκα ότι πρέπει να αντισταθούμε, γιατί η μουσική είναι πάνω από όλα επικοινωνία, μας προσφέρει ευχαρίστηση και πλαταίνει τους ορίζοντές μας» υπογραμμίζει ο εμπνευστής της παραπάνω πρωτοβουλίας Γιάννης Τζαμτζής, «προσωρινός πρόεδρος» όπως διευκρινίζει ο ίδιος.

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Βόλου αποτελείται από τους: Γιάννη Τζαμτζή, πρόεδρο, Βασίλη Τζινόπουλο, αντιπρόεδρο, Κώστα Ανέστη, γραμματέα, Γιάννη Καλαντζή, ταμία και Τζαννέτο Παπαγεωργίου, μέλος.

Βασικοί στόχοι του ίδιου Συλλόγου είναι «να προσελκύσουμε καινούργια μέλη, να γνωρίσει η τοπική κοινωνία τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής και παράλληλα να διοργανώσουμε εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Πορφυρογένειο της Αγριάς, το Χόρτο, τον Άγιο Λαυρέντιο και γενικά τους μουσικούς πυρήνες της περιοχής μας, όπου αναπτύσσονται αξιόλογες δραστηριότητες» τονίζει ο κ. Τζαμτζής. Εξίσου σημαντικός στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου που θα στεγάσει τις δράσεις του Συλλόγου και θα αποτελέσει αγαπημένο στέκι για τους φίλους της μουσικής. «Έχουμε πολύ πλούσιο υλικό στην διάθεσή μας και θέλουμε να το μεταφέρουμε σ’ ένα μόνιμο στέκι, στον δικό μας χώρο, όπου θα μπορούμε να διοργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις που έχουν σχέση με την μουσική, τον κινηματογράφο, με κάθε μορφή τέχνης» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη στη μουσική έκανε το πρώτο βήμα, ιδρύοντας τον σύλλογο φίλων μουσικής Βόλου, που ήδη αριθμεί τριάντα εγγεγραμμένα μέλη και έχει ως βασικούς στόχους την εξάπλωση και η προαγωγή της μουσικής παιδείας στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή, σε όλες τις εκφάνσεις και τα ρεύματα της. Την ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας, την συνεργασία καλλιτεχνών και μελετητών της τέχνης και η σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συναδέλφωσης, την μελέτη και έρευνα της μουσικής, την ευαισθητοποίηση των πολιτών για συμμετοχή σε μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και την διάσωση και διάδοση των μουσικών εθίμων, παραδόσεων και γενικά της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου