ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δεκαεννέα δημιουργικά χρόνια

δεκαεννέα-δημιουργικά-χρόνια-149803

Ολοκληρώνονται οι εγγραφές των νέων μαθητών στο Θεατρικό Εργαστήρι έως και την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου για το εκπαιδευτικό έτος 2012 – 2013 στο γραφείο του Διαύλου (Τοπάλη14) και στο τηλέφωνο 2421025363.

Το Θεατρικό Εργαστήρι λειτουργεί με την μορφή που έχει ως σήμερα από το 1993 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

Στόχος του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου είναι μέσα από τη λειτουργία του Θεατρικού Εργαστηρίου, να ενισχύσει τη Θεατρική Παιδεία, να δώσει τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για το Θέατρο αλλά και να ενεργοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, επίσης να τονώσει την πολιτιστική ανάπτυξη της καλλιτεχνικής ζωής στην πόλη μας.

Στο Θεατρικό Εργαστήρι πραγματοποιούνται μαθήματα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού και πάντα απογευματινές – βραδινές ώρες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των φοιτητών που το παρακολουθούν. Τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού έτους παρουσιάζουν ένα θεατρικό έργο, το οποίο είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στο εργαστήρι, όλη τη χρονιά.

Μέχρι σήμερα το Θεατρικό Εργαστήρι έχει παρουσιάσει με ιδιαίτερη επιτυχία, έργα τόσο από το ελληνικό όσο και από το ξένο δραματολόγιο αλλά και σπουδαία κείμενα της λογοτεχνίας μας. Ποιητές όπως ο Άγγελος Σικελιανός, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μελετήθηκαν από τα μέλη του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου και έργα τους δραματοποιήθηκαν και αποδόθηκαν με τη μορφή θεατρικής παράστασης τόσο στο Βόλο όσο και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας της Θεσσαλίας. Θεατρικοί συγγραφείς όπως ο Ηλίας Καπετανάκης, ο Γρηγόριος Ξενόπουλος, ο Δημήτρης Ψαθάς, ο Παντελής Χορν, ο Γιώργος Διαλεγμένος, και τραγικοί ποιητές όπως ο Ευριπίδης μέσω των παραστάσεων του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου έφτασαν και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού μας, φέρνοντας το θέατρο κοντά σε ανθρώπους που σπάνια έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν.

Το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου από το 1994 έως σήμερα έχει παρουσιάσει τα είκοσι παρακάτω έργα: «Κοινός Λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου, «Βεγγέρα» του Ηλία Καπετανάκη, «Μάνα, Μητέρα, Μαμά» του Γιώργου Διαλεγμένου, «Ματωμένος Γάμος» του Φ. Γκ. Λόρκα, «Ήλιος, Ηλιάτορας» του Οδυσσέα Ελύτη, «Πειρασμός» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, «Υβόννη, η πριγκίπισσα της Βουργουνδίας» του Β. Γκομπρόβιτς, «Αστέρια στον πρωινό ουρανό» του Αλ. Γκάλιν, «Τρωάδες» του Ευριπίδη, «Φον Δημητράκης» του Δημήτρη Ψαθά

«Το Φιντανάκι» του Παντελή Χορν, Άγγελος Σικελιανός «Ο Αστρώος Ποιητής». Αφιέρωμα με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατό του, «Το Μελτεμάκι» του Παντελή Χορν, Κ. Π. Καβάφης«εν Φαντασία και Λόγω…»Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατό του μεγάλου μας ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη. «Μεταμορφώσεις της Πηνελόπης», πολυθέαμα βασισμένο στο μύθο της Πηνελόπης μέσα από κείμενα Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών, «Απόλαυσις στη γειτονιά και άλλα διηγήματα» του Αλ. Παπαδιαμάντη, «Η Γηραιά Κυρία» του Φρειδερίκου Ντύρρενματ, «Η μικρή μας πόλη» του Θόρτον Ουαϊλντερ, «Η Παραπαίουσα κόρη» της Μάρως Αισώπου, «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, «στο Χριστό στο Κάστρο» του Αλ. Παπαδιαμάντη

και «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου. Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά στο γραφείο του Διαύλου, Τοπάλη14 και στο τηλέφωνο 24210-25363.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου