ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση εικόνων από τη Σχολή Αγιογραφίας

εκθεση-εικόνων-από-τη-σχολή-αγιογραφί-149937
Αγιογραφίας “Διά χειρός” της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τελέστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Ο Αγιασμός συνδυάστηκε με τα εγκαίνια της εκθέσεως των έργων της Σχολής, που είναι πλέον καθιερωμένος θεσμός. Φέτος, για πρώτη φορά, η Σχολή προσκάλεσε και το Θεολογικό Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου “Πατριάρχης Ιουστινιάν”, το οποίο συμμετέχει στην έκθεση με έργα των δικών του φοιτητών.

Πλήθος φιλοτέχνων θαύμασαν τα έργα που εκτέθηκαν και αποτυπώνουν με τον πλέον εύγλωττο τρόπο, την σημασία της τέχνης της Αγιογραφίας. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε στο χαιρετισμό του πως «η Εκκλησία ενώνει τους ανθρώπους με τα έργα της πίστεως και του πολιτισμού και πως είναι μεγάλη χαρά και τιμή η φιλοξενία των καθηγητών και των φοιτητών από τη Ρουμανία. Ο Βόλος γίνεται κέντρο διορθόδοξων συναντήσεων για άλλη μια φορά και αυτό είναι κάτι που συντηρεί

την αγάπη και την ενότητα μεταξύ των Εκκλησιών και των λαών που ζουν μέσα στο κλίμα της Ορθοδοξίας». Ευχήθηκε παράλληλα να γίνει θεσμός αυτή η διορθόδοξη συνάντηση και είπε επίσης, πως «όπου υπάρχει δημιουργικό πνεύμα εκεί υπάρχει ομορφιά και ελπίδα. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να εισέρχεται η απελπισία

στην ανθρώπινη ζωή, διότι είναι μεγάλη αλήθεια αυτό που έχει ειπωθεί πως “η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο”. Η Ιερά Μητρόπολις, κατέληξε, είναι διατεθειμένη να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες με κάθε μέσο».

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης υπογράμμισε από την πλευρά του πως «η Ιερά Μητρόπολις βοηθάει την τοπική κοινωνία στην ουσιαστική της πρόοδο σε πολλά επίπεδα, καθώς καθιστά το Βόλο σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών». Ευχήθηκε, τέλος, να έχει η Σχολή αγιογραφίας “Διά χειρός” μία καλή και αποδοτική χρονιά.

Η έκθεση έχει αφιερωθεί στη μνήμη του αειμνήστου συμπολίτου Αγιογράφου Κωνσταντίνου Σπανοδήμου, φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας και διαρκέσει έως τις 17 Oκτωβρίου. Είναι ανοικτή στο κοινό από τις 9 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου