ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λυρικό άρωμα στο Βόλο

λυρικό-άρωμα-στο-βόλο-152222

Με την εντυπωσιακή όπερα «Το ελιξίριο του έρωτα» του Ντονιτσέτι συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» στο Αχίλλειον. Αύριο Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 7.55 το βράδυ, θα προβληθεί απευθείας από την Νέα Υόρκη, η πρώτη μεταξύ δώδεκα νέων μεγάλων παραγωγών που θα ακολουθήσουν.

Η νέα σεζόν αρχίζει με την εντυπωσιακή παράσταση «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Donizetti. Πρόκειται για μια νέα παραγωγή σε σκηνοθεσία του Bartlett Sher, ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο Maurizio Benini. H ντίβα Anna Netrebko κάνει το ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, στον ρόλο της όμορφης και πλούσιας Αντίνα, ενώ ο Matthew Polenzani είναι ο Νεμορίνο, ο απλός χωρικός που την ερωτεύεται με πάθος, ενώ ο Μariusz Kwiecien είναι ο υπερόπτης μνηστήρας της Αντίνα, ο λοχίας Μπελκόρε και ο Ambrogio Maestri θα ερμηνεύσει τον ρόλο του μάγου γιατρού «Δρ. Ντουλκαμάρα».

Το βραβευμένο πρόγραμμα αναμετάδοσης παρουσιάστηκε πέρσι στην πόλη μας στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα του νέου «Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού- Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο» ( ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.

Η αποδοχή του κόσμου την πρώτη σεζόν προβολής ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης. Το κοινό αγκάλισε με θέρμη την πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, να φέρει δηλαδή αυτό το πρωτότυπο θέαμα στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τις παραστάσεις του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», εξάντλησε τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων σε πολλές παραστάσεις.

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Ο Βόλος κατατάχθηκε τρίτος στη σειρά , σύμφωνα με τον αριθμό προσέλευσης των θεατών και οι παραστάσεις προσέλκυσαν ένα συγκεκριμένο κοινό, από το Βόλο και τις γειτονικές πόλεις, που φανατικά παρακολούθησε σχεδόν όλες τις παραστάσεις με sold out την πρώτη και την τελευταία όπερα. Ομολογουμένως χαρακτηρίστηκε ως θερμή υποδοχή, που επιβεβαίωσε την πίστη για την ύπαρξη ενός κοινού υψηλών απαιτήσεων για το οποίο άλλωστε φημίζεται η πόλη μας. Στη ζοφερή πραγματικότητα στην οποία βρισκόμαστε τέτοιου είδους και ποιότητας θεάματα και εκδηλώσεις αποτελούν αντίδοτο προσφέροντας μια ψυχική ανάταση, γεγονός που έδειξε η ανταπόκριση και τα συγχαρητήρια του κόσμου για την επιλογή του Δήμου Βόλου.
Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται στο «Δίαυλο», από τις 10.00-22.00 και Σάββατο πρωί από τις 11-13, καθώς και μία ώρα πριν την έναρξη στο ταμείο του Αχίλλειου. Διατίθενται εισιτήρια των 20 και 15 ευρώ, ενώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, παρέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου