ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προσφορά στη γυναίκα

προσφορά-στη-γυναίκα-158737

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό άνοιξε προχθές ένας νέος κύκλος δράσης για την ΧΕΝ Βόλου, που αποτελεί σημαντικό πυρήνα δράσης για τις γυναίκες κάθε ηλικίας. Το τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος στην ΧΕΝ περιλαμβάνει τα κάτωθι τμήματα : Ζωγραφική, Αγιογραφία, Κόσμημα, Ξένες Γλώσσες, Γυμναστική, Μουσική (κιθάρα, βιολί για παιδιά και εφήβους ), Σεμινάρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ( Internet για αρχάριους), Ψυχολογία, Ομάδες Βιβλίου, Αρχαία Τραγωδία, Ποίηση, Ιστορία Τέχνης, Κοπτική-Ραπτική, Μακραμέ – Lasse, Ομάδα Νέων Γυναικών, Ομάδα Εκδηλώσεων (κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα).

Υλοποιώντας πάντα τον καταστατικό της στόχο, δηλαδή την ανάπτυξη της γυναίκας, η ΧΕΝ δραστηριοποιείται σε 30 σημεία στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής μας. Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος, η ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικά γυναικών, η συμβίωση σε μία ανομοιογενή κοινωνία με σεβασμό στη διαφορετικότητα και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού είναι οι βασικοί άξονες της δράσης της. Παράλληλα αποβλέπει στην ενίσχυση της αξίας του εθελοντισμού, που οδηγεί στην ενεργοποίηση της γυναίκας-πολίτη και τη συμμετοχή της στα κοινά, στο πλαίσιο μιας μη κερδοσκοπικής-μη κυβερνητικής Οργάνωσης.

Η υπερογδοντάχρονη παρουσία της στον κοινωνικό χώρο έχει δημιουργήσει στα μέλη και τα στελέχη της μια παράδοση ήθους και προσφοράς. Στην παράδοση αυτή οφείλει το κύρος της και την ευρύτερη αναγνώριση και εκτίμηση την οποία απολαμβάνει, προσελκύοντας το ενδιαφέρον επίλεκτων μελών της τοπικής κοινωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου