ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην παραλία

το-6ο-αντιρατσιστικό-φεστιβάλ-στην-παρ-163527

Το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου διοργανώνεται την ερχόμενη Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στην παραλία της πόλης.

Την Τετάρτη 10/10, στις 5μμ, στο Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33, 1ος όροφος) οι διοργανωτές του Φεστιβάλ θα δώσουν συνέντευξη τύπου, όπου -μεταξύ άλλων- θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας θα πρέπει να είναι η απάντηση στην κρίση και όχι ο φασισμός και ο ρατσισμός. Ζούμε σε δύσκολους, επικίνδυνους και παράξενους καιρούς. Όμως οι μεγάλες διαδηλώσεις τόσο το 2011 όσο και το 2012 αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι οι καιροί είναι και ελπιδοφόροι. «Στις μάχες που δίνουμε, και σε αυτές που πρέπει να δώσουμε, δεν γίνεται να περιμένουμε κάτι ούτε από αυτούς που θέλουν να χειραγωγήσουν το λαϊκό κίνημα, ούτε από αυτούς που «θέλουν» να σώσουν την κοινωνία στο όνομά της. Μαζικό κίνημα, αυτοοργάνωση, άρνηση ανάθεσης της δικής μας ευθύνης σε άλλους, αλληλεγγύη, χειραφέτηση, ανατροπή!

Το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου ευελπιστεί να προσθέσει ένα λιθαράκι στο ανάχωμα που χτίζει η κοινωνία απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου