ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διάσημες όπερες στο Βόλο

διάσημες-όπερες-στο-βόλο-164062

Με την εντυπωσιακή παράσταση «Το ελιξίριο του έρωτα» του Ντονιτσέτι συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» στο Αχίλλειο, το Σάββατο στις 18 Οκτωβρίου.

Η συγκεκριμένη, είναι η πρώτη μεταξύ δώδεκα νέων μεγάλων παραγωγών που θα ακολουθήσουν. Πρόκειται για μια νέα παραγωγή σε σκηνοθεσία του Bartlett Sher. Την ορχήστρα διευθύνει ο Maurizio Benini.

H ντίβα Anna Netrebko κάνει το ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, στον ρόλο της όμορφης και πλούσιας Αντίνα, ενώ ο Matthew Polenzani είναι ο Νεμορίνο, ο απλός χωρικός που την ερωτεύεται με πάθος, ενώ ο Μariusz Kwiecien είναι ο υπερόπτης μνηστήρας της Αντίνα, ο λοχίας Μπελκόρε και ο Ambrogio Maestri θα ερμηνεύσει τον ρόλο του μάγου γιατρού «Δρ. Ντουλκαμάρα.

Η αποδοχή του κόσμου για το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», την πρώτη σεζόν προβολής ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης. Το κοινό αγκάλισε με θέρμη την πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, να φέρει δηλαδή αυτό το πρωτότυπο θέαμα στην Ελλάδα.

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής

Το βραβευμένο πρόγραμμα αναμετάδοσης που απαίτησε ειδικό εξοπλισμό, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα του νέου «Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού- Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο» ( ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης

Οι νέες παραγωγές
Στα πλαίσια του νέου προγράμματος προβολών «The Met: Live in HD», για τη σεζόν 2012-2013 ακολουθούν οι παρακάτω μεγάλες παραγωγές: «Οθέλλος» του Verdi, στις 27 Οκτωβρίου. Ο Semyon Bychkov διευθύνει ένα εξαιρετικό cast, με επικεφαλής τον Johan Botha στον ομώνυμο ρόλο του ζηλιάρη Μαυριτανού της Βενετίας, απέναντι από τη Renée Fleming, σ’ έναν από τους μεγαλύτερους ρόλους της καριέρας της, αυτόν της αθώας γυναίκας του Οθέλλου, της Δυσδαιμόνας.
Η «Καταιγίδα» του Thomas Adès θα προβληθεί στις 10 Νοεμβρίου. Ο Βρετανός συνθέτης Thomas Adès κάνει το ντεμπούτο του στη ΜΕΤ. Η «Καταιγίδα» έχει χαρακτηριστεί ως ένα σύγχρονο αριστούργημα.

«Η Μεγαλοψυχία του Τίτου» του Mozart θα προβληθεί την 1η Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για την τελευταία ιταλική όπερα του Mozart. Η «Μεγαλοψυχία του Τίτου» παρουσιάζει μια χαρισματική διανομή υπό τη διεύθυνση του ειδικού στο μπαρόκ Harry Bicket, με πρωταγωνιστή τον Giuseppe Filianoti στον ομώνυμο ρόλο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα.

Ο «Χορός Μεταμφιεσμένων» του Verdi, ακολουθεί στις 8 Δεκεμβρίου. Το συναρπαστικό έργο του Verdi, μια ιστορία ζήλιας και εκδίκησης, παρουσιάζεται σε μια καινούργια παραγωγή από τον φημισμένο σκηνοθέτη λυρικών έργων David Alden, ο οποίος επιστρέφει στη ΜΕΤ μετά από είκοσι χρόνια.

Η «Αΐντα» του Verdi προγραμματίζεται στις 15 Δεκεμβρίου. Η εντυπωσιακή όπερα του Verdi που διαδραματίζεται στην Αρχαία Αίγυπτο, παρουσιάζει την Ουκρανή σοπράνο Liudmyla Monastyrska στον ομώνυμο ρόλο της σκλαβωμένης πριγκίπισσας, στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ.

Οι «Τρώες» του Berlioz, θα παρουσιαστούν στις 5 Ιανουαρίου. Η φημισμένη σκηνοθεσία του 2003 της Francesca Zambello στο έπος του Τρωικού Πολέμου του Berlioz, αναβιώνει στη ΜΕΤ. Διευθυντής Ορχήστρας είναι ο Fabio Luisi.

Ο «Ριγκολέτο» του Verdi, έχει σειρά στις 16 Φεβρουαρίου. Ο ανερχόμενος Ιταλός μαέστρος Michele Mariotti διευθύνει τη νέα πρεμιέρα του «Ριγκολέτο», σε μια διαφορετική σκηνοθετική οπτική από τον βραβευμένο με «Tony» σκηνοθέτη Michael Mayer, στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ.
Ο «Πάρσιφαλ» του Wagner θα προβληθεί στις 2 Μαρτίου. Ο Jonas Kaufmann κάνει το ντεμπούτο του στη ΜΕΤ στον ομώνυμο ρόλο, υπό τη διεύθυνση του Daniele Gatti και τη σκηνοθεσία του διάσημου σκηνοθέτη του κινηματογράφου και του λυρικού θεάτρου François Girard, ο οποίος κάνει επίσης το ντεμπούτο του στη ΜΕΤ.

Η «Φραντσέσκα ντα Ρίμινι» του Zadonai προγραμματίζεται στις 16 Μαρτίου.

Η λυρική όπερα Φραντσέσκα ντα Ρίμινι, έργο του Zandonai στις αρχές του 20ου αιώνα, επιστρέφει στη ΜΕΤ σε μια σύγχρονη αναβίωσή της μετά από 25 χρόνια. Την πληθωρική και ρεαλιστική σκηνοθεσία υπογράφει ο Piero Faggioni.
Ο «Ιούλιος Καίσαρας» του Handel θα προβληθεί στις 27 Απριλίου. Η δεύτερη νέα παραγωγή του David McVicar γι’ αυτή τη σεζόν, είναι μια δυναμική σκηνοθεσία του Ιουλίου Καίσαρα. Πρόκειται για μια επιτυχία του Φεστιβάλ του Γκλίντεμπουρν του 2005, που συνδυάζει στοιχεία του μπαρόκ θεάτρου και του βρετανικού ιμπεριαλισμού του 19ου αιώνα.

Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται στο «Δίαυλο», από τις 10-14 και 18-22 και Σάββατο πρωί από τις 11-13, καθώς και μία ώρα πριν την έναρξη στο ταμείο του Αχίλλειου.

Θα διατίθενται εισιτήρια των 20 και 15 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου