ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση Μακεδονικών προϊόντων

εκθεση-μακεδονικών-προϊόντων-164462

Σημαντικό κύκλο πρωτοβουλιών έχει αναπτύξει ο Σύλλογος Μακεδόνων που δραστηριοποιείται στην πόλη του Βόλου από το 1981. Έχει κυρίως χαρακτήρα πολιτιστικό και ασφαλώς ενδιαφέρεται για την σύσφιξη των σχέσεων όλων των μελών του, μιας και η Μακεδονία σαν διαμέρισμα της Ελλάδος έχει δεκατρείς Νομούς και καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος στην γεωγραφία της. Ο Σύλλογος έχει αναπτύξει μία σειρά από δραστηριότητες, προκειμένου να φαίνεται το έργο του και να απλώνεται τόσο στην πόλη όπου ζουν και εργάζονται τα μέλη της, όσο και στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Γι αυτό τον λόγο έλαβε την πρωτοβουλία, παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητες που αναπτύσσει, να παρουσιάσει την έκθεση Μακεδονικών προϊόντων το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου στην καρδιά του Βόλου, στην παραλία της πόλης, ώστε όλος ο κόσμος που θα κατεβεί να κάνει την βόλτα του, να δει, να απολαύσει και κατ’ επέκταση, να γευθεί τα προϊόντα της Ελληνικής Μακεδονικής γης.

Η πρόσκληση των διοργανωτών απευθύνθηκε σε παραγωγούς γεωργικών προϊόντων- που παράγουν πατάτες, ρύζι, όσπρια- όπως και εργαστήρια που παρασκευάζουν πίτες, μακαρόνια, μαρμελάδες, λικέρ – καθώς επίσης εργοστάσια παρασκευής κομπόστας και νωπών φρούτων, τον συνεταιρισμό Κρόκου Κοζάνης, το εργοστάσιο παρασκευής και τυποποίησης του γνωστού σε μας ως Μύρτιλλο από τη Δράμα. Επίσης φιλοξενήθηκαν εργοστάσια παραγωγής νερού και μπύρας, καθώς επίσης και εργοστάσιο παρασκευής ομπρελών θαλάσσης.

Φιλοξενούμενοι ήταν οι Δήμοι της Δράμας, της Καβάλας, των Γρεβενών, της Πιερίας, της Κοζάνης και την Περιφέρεια Πέλλας, που ενδιαφέρθηκαν και απέστειλαν φωτογραφικό υλικό, μέσω του οποίου προβλήθηκαν τουριστικά οι ομορφιές και τα αξιοθέατα των Νομών τους. Προβλήθηκαν τα ήθη και τα έθιμά τους, οι όμορφες παραλίες τους και τα καταπράσινα βουνά τους, τα πολιτιστικά τους δρώμενα και κυρίως ο ιστορικός χαρακτήρας της πολύπαθης Μακεδονίας μας, που σε λίγες μέρες θα γιορτάσει τα εκατό χρόνια της απελευθέρωσής της.

«Η χαρά μας ήταν μεγαλύτερη όταν επισκεπτόμενοι τον χώρο Μακεδόνες με ιδιαίτερη καταγωγή από τα μέρη αυτά, εξέφραζαν τα συναισθήματά τους και την χαρά τους, απλά και μόνο βλέποντας τα χωριά τους μέσα από τις εξαίρετες αφίσες και φωτογραφίες του τόπου καταγωγής τους» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Και οι δύο βραδιές της έκθεσης έκλεισαν με χορό και τραγούδι από την Μακεδονία. Την πρώτη μέρα του αφιερώματος χόρεψε μακεδονικούς σκοπούς το χορευτικό του Συλλόγου των Βλάχων Βόλου. Η εκδήλωση έκλεισε την επομένη πάλι με χορό και τραγούδι, από το χορευτικό του Συλλόγου Βλατσιωτών Βόλου.

Πολλοί Βολιώτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στην παραλία του Βόλου δυο υπέροχες βραδιές, διασκεδάζοντας βλέποντας τα χορευτικά και ακούγοντας χάλκινα από την Μακεδονία. Με την υπόσχεση της διοργάνωσης ακόμη περισσότερων εκδηλώσεων, « ο Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου, θα δηλώνει την παρουσία του, με αγάπη για ότι κάνει, προς όφελος της πόλης όπου δραστηριοποιείται» επισημαίνουν οι μετέχοντες στο ΔΣ του δραστήριου Συλλόγου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου