ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταξιδεύοντας στην Ελβετία

ταξιδεύοντας-στην-ελβετία-164488

Εικόνες από την Ελβετία περιλαμβάνει η αυριανή, εναρκτήρια εκδήλωση του φωτογραφικού χειμώνα, που θα φιλοξενηθεί στο Καφέ Όπερα (Ογλ 1) στις 22.00.

Ένα ταξίδι στον κόσμο του χρήματος, του τυριού και των διεθνών οργανισμών, ένα ταξίδι στο χρόνο, ένα ταξίδι στην τάξη και την καθαριότητα, ένα ταξίδι με φαντασία, θα απολαύσουν, όσοι διαλέξουν να βρεθούν στην φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει αύριο η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Ο φωτογραφικός χειμώνας αρχίζει θα ταξιδέψει νοερά τους φίλους της εικόνας ανά τον κόσμο, με ενδιάμεσους σταθμούς την Περσία, το Βιετνάμ, την Κίνα, την Κροατία, την Πορτογαλία, την Αρμενία και αλλού.. Η αρχή θα γίνει από την καρδιά της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου, την Ελβετία.

Η Ελβετία είναι μια μικρή χώρα, μια μικρή ορεινή χώρα, στις κορυφές των Άλπεων, στην καρδιά της Ευρώπης, η οποία είναι Ομοσπονδία 22 καντονιών, σε πολλά από τα οποία ισχύει η άμεση δημοκρατία και οι αποφάσεις παίρνονται με δημοψηφίσματα στην πλατεία της πόλης.

Η Ελβετία είναι η χώρα που δεν συμμετείχε σε κανέναν πόλεμο μετά το 1810, είναι η χώρα του τυριού, η χώρα του χρήματος και είναι η χώρα που περιέχει στα σύνορά της μια άλλη χώρα, το Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν. Είναι η χώρα στην οποία πολλοί διεθνείς οργανισμοί έχουν την έδρα τους, πολλές φαρμακοβιομηχανίες και βέβαια πολλές τράπεζες, όπου ο κάθε έχων του πλανήτη ασφαλίζει τα χρήματά του. Είναι η χώρα του Προτεσταντισμού, μαζί με την Γερμανία, και η χώρα των κινημάτων, αφού από εκεί πέρασαν ο Καλβίνος, ο Ζβίγκλιος, ο Χέρτσονγκ και ο Λένιν.

Ο ξεναγός της αυριανής εκδήλωσης Παύλος Καρανίκος, αναφέρει ότι «το ταξίδι μας αυτό, θα ξεκινήσουμε από την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, την Ζυρίχη, θα ανεβούμε στα βουνά του τυριού αλπεντσέλερ, θα ρίξουμε μια ματιά στο Λιχτενστάιν, θα βολτάρουμε στην Τσούνγκ, την Λουκέρνη και το Ιντερλάκεν, θα ανεβούμε στο ψηλότερο προσβάσιμο σημείο της Ευρώπης, την Γιουνγκφράου, θα περάσουμε από τα ψηλά περάσματα του Γκρίμσελ και του Φούρκα, θα διασχίσουμε την κοιλάδα του Βόντ, θα επισκεφτούμε το Μοντρέ, την Γενεύη, την Λωζάνη και την Πρωτεύουσα Βέρνη. Την διαδρομή μας θα στολίσουν τα όμορφα κτίρια, οι καθαροί ποταμοί, οι πολύβουοι καταρράκτες, τα απέραντα δάση, τα κρυμμένα χωριά, τα σπίτια στα λιβάδια, τα πάμπολλα λουλούδια. Θα μας εντυπωσιάσουν τα άγρια βουνά, οι μόνιμα άσπρες κορυφές, το τραίνο που φθάνει στα 2500 μέτρα, αλλά και το αναπαλαιωμένο πρόσωπο των πόλεων και χωριών που όλα έχουν μια προσωπικότητα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου