ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σαββατοκύριακο αλληλεγγύης

σαββατοκύριακο-αλληλεγγύης-165376

Η θεατρική ομάδα ΔραΠαίκτες, αποδεχόμενοι την πρόσκληση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βόλου (ΚΕΠΚΑ-ΔΙΕΚ), διοργανώνουν Θεατρικό Σαββατοκύριακο Αλληλεγγύης με σκοπό να μαζευτούν τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση των αποθεματικών του Δημοτικού Παντοπωλείου Βόλου. Για δύο μόνο παραστάσεις στο θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, σήμερα 6 και αύριο 7 Οκτωβρίου, ώρα 9μμ, θα παρουσιαστεί η κωμωδία «Μ(π)αλωμένος Γάμος» του Κάβουρα ευΆγγελου.

Οι ΔραΠαίκτες, πιστοί στο όραμά τους για ανέξοδη μα ποιοτική ψυχαγωγία του κοινού με παράλληλη προσφορά αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο, μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία αλληλεγγύης σε Πήλιο, Βελεστίνο και Καρδίτσα, επιστρέφουν εντός των τειχών με ανανεωμένο το τελευταίο τους έργο, που αποτελεί μια σύγχρονη μπουρλέσκ μεταγραφή των μονόπρακτων «Αρκούδα» και «Πρόταση Γάμου» του Άντον Τσέχοφ και «Μικροαστικοί Γάμοι» του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Με μότο τους που ερμηνεύει και την ονομασία τους, «Όταν εμείς παίζουμε, εσείς δραπετεύετε μαζί μας», οι ΔραΠαίκτες μυούν το κοινό στην κωμική γραφή των δύο μεγάλων δραματουργών. "Το θέατρο πέρα από πολιτιστική και ψυχαγωγική έκφραση, που κάποιοι θεωρούν πλέον πολυτέλεια, μπορεί να αποτελέσει αφετηρία και βάση αλληλεγγύης προς αυτούς που το έχουν ανάγκη ", δηλώνουν οι ΔραΠαίκτες και καλούν όποιον θέλει να συμμετάσχει στο ανέβασμα του επόμενου έργου να επικοινωνήσει μαζί τους στο facebook (ΔραΠαίκτες Βόλου).

Στο "Μ(π)αλωμένο Γάμο" παντρεύονται, χορεύουν, δολοπλοκούν, εν γένει δραΠαίζουν προσφέροντας άφθονες στιγμές γέλιου οι: Δήμητρα Παππά-Βογιατζή, Εύη Σαμαρά, Λεωνίδας Αχλαδιώτης, Χρήστος Οικονόμου, Δημήτρης Ντούκας, Σπύρος Μακρυγιάννης, ευΆγγελος Κάβουρας, Μαρία Μπουρμπούλια, Μάρω Σαμαρά. Σενάριο-σκηνοθεσία ευΆγγελος Κάβουρας, δραματουργική ανάλυση Αγγελική Νικολάου, πρόζα αφήγησης Σπύρος Μακρυγιάννης, κομμώσεις-μακιγιάζ Λεωνίδας Αχλαδιώτης. Στην κονσόλα οι Σπύρος Αυγουστής, Τάσος Μπουρμπούλιας.

Να σημειωθεί ότι επόμενος σταθμός στη φθινοπωρινή περιοδεία αλληλεγγύης των ΔραΠαικτών θα αποτελέσει το Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 8μμ, όπου σε συνεργασία με το Δίκτυο Συλλόγων-ΜΚΟ Αλμυρού και την Ι. Μ. Δημητριάδος θα συγκεντρωθούν τρόφιμα διαρκείας για τα Σπίτια της Γαλήνης Αλμυρού, Ευξεινούπολης και Σούρπης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου