ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής διάκριση του Δημοτικού ΙΕΚ

διεθνής-διάκριση-του-δημοτικού-ιεκ-165597

Το 3ο διεθνές βραβείο στον τομέα του παραγωγικού κοσμήματος απέσπασε η μαθήτρια του τμήματος κοσμήματος του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, Έλενα Ερίσοβα στον 10ο διεθνή διαγωνισμό “ΙΜAGE AND FORM” που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Το κόσμημά της διακρίθηκε ανάμεσα σε 80 κοσμήματα που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, από τα 400 περίπου που συνολικά υποβλήθηκαν απ’ όλο τον κόσμο.

Διάκριση η οποία αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν αναλογισθεί κανείς τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού! Συμμετείχαν λοιπόν εκτός από την επιμελήτρια-επικεφαλή της συλλογής κοσμημάτων του μουσείου Ερμιτάζ(Αγία Πετρούπολη), η manager του μουσείου Ερμιτάζ, διευθυντές μουσείων από ΗΠΑ, Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία και Φινλανδία, ιστορικοί τέχνης και καθηγητές σχολών Καλών Τεχνών απ’ όλο τον κόσμο.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανακάλυψη νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών που θα προωθήσει σε Ρωσικές εταιρίες κατασκευής κοσμημάτων.

Το forum περιελάμβανε το διεθνή διαγωνισμό νέων σχεδιαστών “IMAGE AND FORM”, την έκθεση των σχεδίων και κοσμημάτων που συμμετείχαν σ’ αυτόν, συμπόσια για την τέχνη και την επιχειρηματικότητα στον τομέα του κοσμήματος, διαλέξεις, σεμινάρια και συζητήσεις με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, ιστορικών τέχνης και εκπαιδευτικών.

Επίσης η μαθήτρια του τμήματος κοσμήματος Γραμματίκα Μαρία, απέσπασε τον 5ο έπαινο στον 23ο Πανελλήνιο διαγωνισμό φιλοτέχνησης σχεδίου κοσμήματος, ΚΟSMIMA 2012 σε συνεργασία με την HELEXPO A.E, με σκοπό την ανάπτυξη και την ανάδειξη του Ελληνικού κοσμήματος. Η απονομή των βραβείων θα γίνει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης.
Οι διακρίσεις των σπουδαστών αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο σπουδών του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, που αναγνωρίζεται πλέον όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου