ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σκέψεις, ιδέες και φαντασία…

σκέψεις-ιδέες-και-φαντασία-170977

Γνωστούς δημιουργούς και τα έργα των χεριών τους θα παρουσιαστούν στην έκθεση – bazaar με τίτλο «Αρχή δημιουργίας» που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στις 6 και 7 Οκτωβρίου. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, καλύπτουν μια ευρεία γκάμα χειροποίητων αντικειμένων ξεκινώντας από το κόσμημα, με εκθέτες τους: Αποτύπωμα (από την Λάρισα), Ειρήνη Φραγκούλη, Ειρήνη Αιμονιώτη – JJ JEWELLERY, Μαρούσκα Οικονόμου, Άννα – Ειρήνη Χατζηνικολάου – Irianna’ shandmade jewels, JollityCrafts, Οrky και Σοφία Συμεωνίδου.

Τα δημιουργήματα συνεχίζονται με την κεραμική τέχνη της Ζωής Δημητριάδου και τα μοναδικά χειροποίητα κεντήματα της Φωτεινής Καραουλάκη. Φως χειροποίητων κεριών θα φωτίσει την εκδήλωση με κεριά της Έφης Καραβοσιάνη. Η αγιογραφία αντιπροσωπεύεται επάξια από δύο καλλιτέχνες, τον Νεκτάριο Κουρκουβάτη και την Μαρία Τριανταφύλλου και η ζωγραφική από τον Γιάννη Χρυσάφη και τον Νίκο Βαβάτση, από τη Θεσσαλονίκη. Κατασκευές από ξύλο και μέταλλο θα παρουσιάσει ο Ξυλοβάτης από τη Θεσσαλονίκη και φυτικά καλλυντικά από το μεγαλείο της φύσης, θα προσφέρει το Φλισκούνι και Μέντα, από τη Λάρισα.

Οι καλλιτέχνες Δίπορτο, Νανά Βούλγαρη και Μυρσίνη Κονδραφούρη θα παρουσιάσουν μια ευρεία γκάμα χειροποίητων δημιουργημάτων όπως κοσμήματα, αξεσουάρ, διακοσμητικά με ποικίλα υλικά όπως πηλό, γυαλί, ξύλο κλπ ενώ ο Νίκος Γιολδάσης, συνταξιούχος ναυτικός θα παρουσιάσει μοναδικές μικρογραφίες ξύλινων καϊκιών αντιπροσωπεύοντας επάξια την ξυλογλυπτική τέχνη.

Η διήμερη αυτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο τέχνης της οδού Αντωνοπούλου 17, θα πλαισιωθεί μουσικά με το καλλιτεχνικό δίδυμο των Λίνα Νούτσου (τραγούδι) και Παναγιώτη Μπαλανίκα (πιάνο), το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ, που θα παρουσιάσουν μια "Μουσική Ρετροσπεκτίβα…με τραγούδια μια στοίβα…", ένα μελωδικό ταξίδι από το χθες στο σήμερα, με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση – bazaar «Αρχή δημιουργίας» αγκαλιάζει παράλληλα με σεβασμό και φιλοξενεί και τον σύλλογο Αργώ, εργαστήρι κοσμημάτων και δώρων με εντυπωσιακές δημιουργίες, φτιαγμένες από άτομα με αναπηρία, που η διαφορετικότητα τους ένωσε για να μπορέσουν ισότιμα να συμμετέχουν στην ίδια τη ζωή. Η έκθεση – bazaar «Αρχή δημιουργίας» θα είναι ανοικτή για το κοινό, 6 και 7 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί έως 11 το βράδυ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου