ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στους μικρούς σινεφίλ…

στους-μικρούς-σινεφίλ-185146

«Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ» θα προβληθούν στην αυλή του αρχοντικού Ζαφειρίου

Αφιερωμένη στους μικρούς φίλους του κινηματογράφου είναι η ταινία που θα προβληθεί σήμερα Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στην αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου, στον Αγ. Ονούφριο.

«Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ» εντάσσονται στο Σινέ Ιωλκός, που διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής παρέμβασης « Ιωλκός» , σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν και πρωταγωνιστούν : Louise Bourgoin, Mathieu Amalric, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve, Jacky Nercessian με τους Ματιέ Αμαλρίκ, Λουίζ Μπουργκουάν, Ζιλ Λελούς, Ζαν-Πολ Ρουβ.

Το 1912, η Αντέλ, μια ατρόμητη νεαρή δημοσιογράφος, λάτρης της περιπέτειας, κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της. Έτσι, πετάγεται μέχρι την Αίγυπτο και αψηφά κάθε κίνδυνο στην προσπάθειά της να ανακαλύψει και να φέρει πίσω στο Παρίσι τη μούμια του προσωπικού γιατρού του Ραμσή και να τον ζωντανέψει για να θεραπεύσει την αδελφή της που βρίσκεται σε κώμα μετά από ένα παράξενο ατύχημα…

Τίποτα δεν σταματά την Αντέλ, της οποίας οι απίστευτες περιπέτειες κρύβουν πολύ περισσότερες εκπλήξεις, καθώς αναμετριέται με απατεώνες, διεφθαρμένους πολιτικούς και τρελούς επιστήμονες.

Για να πάρετε μια γεύση αξίζει να αναφερθεί ότι η ηρωίδα κλέβει μια μούμια από έναν Αιγυπτιακό τάφο, δραπετεύει μέσα σε μια σαρκοφάγο, και όλα αυτά πριν αντιμετωπίσει έναν προϊστορικό πτεροδάκτυλο που τρομοκρατεί το Παρίσι, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου και τον σκύλο του!

Εν τω μεταξύ την ίδια χρονιά στο Παρίσι ένας εκκεντρικός ιδιοφυής επιστήμονας καταφέρνει να ζωντανέψει έναν πτεροδάκτυλο 136 εκατομμυρίων ετών, που βρίσκεται στο ράφι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Το νεογνό αφού έχει εκκολαφθεί μυστηριωδώς, δραπετεύει από τα μουσείο και σπέρνει τον τρόμο στην πόλη… Μια γαλλική εκδοχή μπλοκμπάστερ, προσπαθεί να λανσάρει μια κόμικ ηρωίδα σε μια φαντεζί περιπέτεια που δεν την παίρνεις πολύ στα σοβαρά αλλά τη χαζεύεις ευχάριστα…

Όλα αυτά τα απίθανα βασίζονται σε μια συρραφή από επεισόδια από τις πετυχημένες κόμικ ιστορίες του Ταρντί και δίνουν την ευκαιρία στον Μπεσόν για μία φαντεζίστικη περιπέτεια με τρελή δράση, χοντρή πλάκα, χαριτωμένες εκκεντρικότητες και φυσικά άφθονα ειδικά εφέ, ένα επίδοξο συνδυασμό «Αμελί», «Ιντιάνα Τζόουνς» και «Μούμιας».

Η Αντέλ του Μπεσόν (Λουίζ Μπουρζουάν) μπορεί να είναι πολύ πιο όμορφη από τη χάρτινη, αλλά οι απόπειρες εντυπωσιασμού αφαιρούν αρκετή από τη γοητεία του κόμικ.

Ο Luc Besson επιστρέφει με μια πρωτότυπη περιπέτεια φαντασίας βασισμένη στα κόμικ του Jacques Tardi. Πολύ καλή φαίνεται και η αναβίωση του Παρισιού του 1912 με πανοραμικά πλάνα και «ονειρικές» εικόνες, σε ένα πολύ ενδιαφέρον φιλμ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου