ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αντάμωσαν οι Καραγκούνηδες

αντάμωσαν-οι-καραγκούνηδες-189149

Το 2ο Καραγκούνικο Αντάμωμα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Πύλης Τρικάλων. Το φετινό αντάμωμα πέρασε στην ιστορία ως η μεγαλύτερη σε όγκο εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μέχρι τώρα στα Τρίκαλα , αφού την παρακολούθησαν 6.000 άνθρωποι από όλη τη χώρα μας.

Οι Καραγκούνηδες έδωσαν το δυναμικό τους «παρών» στο κάλεσμα της Αμφικτιονίας και σαν ορμητικός χείμαρρος συνέρευσαν εκεί στις παρυφές του Κόζιακα, για να μη λείψουν από αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Οι εκδηλώσεις του Ανταμώματος ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής με το εργαστήρι της καραγκούνικης ενδυμασίας, όπου οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σπάνιες αυθεντικές ενδυμασίες, που βγήκαν από το μπαούλα γι’ αυτή την περίσταση.
Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «Εδεσματολόγιο της Θεσσαλίας» Εκδόσεις ΚΟΧΛΙΑΣ από την Αλεξία Κατσαρού διαιτολόγο-διατροφολόγο-υποψήφια διδάκτορα , μέσα από το οποίο προβλήθηκε ο παραδοσιακός τρόπος διατροφής των Θεσσαλών. Ακολούθησε το διήμερο Εθνολογικό Συνέδριο που είχε ως θέμα: «Οι Καραγκούνηδες στον κύκλο της ζωής».
Το Σάββατο μετά τη λήξη του Συνεδρίου οι εισηγητές και οι σύνεδροι συμμετείχαν σε μια όμορφη εκδήλωση στο Δροσερό Δήμου Πύλης με δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς και γλέντι, που διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο και άλλους τοπικούς φορείς. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο γήπεδο του Παλαιομονάστηρου , όπου σαράντα χορευτικά , που ο αριθμός των χορευτών τους ξεπερνούσε τους οχτακόσιους , με τις πλουμιστές φορεσιές τους χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς συνοδεία πολυπληθούς ορχήστρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου