ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολόκληρος o Σαίξπηρ σε μία ώρα!

ολόκληρος-o-σαίξπηρ-σε-μία-ώρα-191755

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στο Βόλο με τη γνωστή παρέα των τεσσάρων

Η γνωστή παρέα των τεσσάρων “χτυπά” και στο Βόλο, για μια μόνο παράσταση που θα παιχτεί στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 9:30 το βράδυ, παρουσιάζοντας το βραβευμένο έργο καλύτερης κωμωδίας «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα».

Η παράσταση – μύθος ανέβηκε για πρώτη φορά το 1994 από το Θέατρο του Νότου. Το επιχείρημα των «τεσσάρων Σεξπιροφυλάκων», το ίδιο εδώ και 17 χρόνια, το πείραξαν ελάχιστα ώστε να ακούγεται κάπως πιο καίριο στις στριμωγμένες εποχές που βιώνουμε:

«Πριν απ’ αυτή την παράσταση, για να πείτε πως «έχετε δει Σαίξπηρ», θα έπρεπε να πάτε στο θέατρο 37 φορές, κάτι εντελώς αντιοικονομικό για την περίοδο λιτότητας που διανύουμε!

Τώρα όμως σας δίνεται η ευκαιρία με ένα και μόνο εισιτήριο, να μαλώνετε με πραγματικά επιχειρήματα πλέον για το αν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα θα είχαν μέλλον ως ζευγάρι, για το αν ο Άμλετ ήταν όντως αναβλητικός ή απλώς περίμενε βοήθεια από την Ευρώπη, ή για το ποιόν Έλληνα πολιτικό σας θυμίζει ο Ριχάρδος ο Γ’. Κι ας μην ξεχνάμε φυσικά και την interactive ψυχανάλυση της Οφηλίας που λειτουργεί σαν μπόνους!

Ολόκληρος ο Σαίξπηρ – και τα 37 έργα – σε μια μόνο ώρα! Η παράσταση που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Σαίξπηρ δεν είχε υποπτευθεί καν την έννοια του μοντάζ!»

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης Σκηνικά, Κοστούμια: Βίκυ Ρουμπέκα Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σουρβάνος Μουσική- διασκευή στίχων «Οθέλλου»: Nivo

Παίζουν (αλφαβητικά): Γεράσιμος Γεννατάς, Ναταλία Δραγούμη, Αντώνης Λουδάρος, Άκης Σακελλαρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου