ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με αφηγηματικό λόγο

με-αφηγηματικό-λόγο-208060

Συνεχίζονται με επιτυχία οι πρωτοβουλίες αφήγησης σε διάφορα σημεία της περιοχής μας, παρά το γεγονός ότι ολοκληρώνεται σιγά-σιγά ο κύκλος του φετινού καλοκαιριού. Το Λάλον ύδωρ συνεχίζει να τρέχει.

Αύριο Τετάρτη 22 Αυγούστου, διοργανώνεται εργαστήρι συγκέντρωσης και αφήγησης μικρασιάτικων ιστοριών και παρουσίασή τους στις 23 Αυγούστου στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Αερινό. Το ίδιο στις 29 Αυγούστου και στις 31 Αυγούστου για τις βλάχικες ιστορίες. Επίσης θα πραγματοποιηθεί πεζοπορική αφήγηση την 1η Σεπτεμβρίου στο δάσος της μονής Φλαμουρίου και η τελευταία βραδιά αφήγησης θα γίνει στο Ριζόμυλο στις 2 Σεπτεμβρίου.

«Όμως ξεχωριστή τιμή θα είναι η παρουσία μας ανάμεσα στις αρχαίες πέτρες. Στην δεύτερη πανσέληνο του Αυγούστου 30 Αυγούστου θα σταθώ στον αρχαιολογικό χώρο της Ν. Αγχιάλου μαζί με το υπέροχο τρίο "Ίαμβος" (τρομπέτα, τσέλο, πιάνο) για να διαβάσω ποιήματα για το φεγγάρι και λαϊκές ιστορίες των προσφύγων της Ανατολικής Ρωμυλίας» υπογραμμίζει ο Πηλιορείτης αφηγητής Στέλιος Πελασγός.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το αφηγηματικό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι ο Στέλιος Πελασγός θα μεταβεί στην Βαρσοβία, όπου μεταφράστηκε ο Παπαδιαμάντης και θα μιλήσει στο συνέδριο που διοργανώνεται προς τιμήν του κορυφαίου Σκιαθίτη διηγηματογράφου. Ο Πηλιορείτης αφηγητής, θα αφηγηθεί στιγμές της ζωής του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με την παράσταση μου "Δος μοι τούτον τον ξένον…".

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου