ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση της Αλεξάνδρας Πιτσιώρη στο Μπούρτζι Σκιάθου

εγκαινιάζεται-σήμερα-η-έκθεση-της-αλε-210037

Εικαστική ευαισθησία

Εγκαινιάζεται σήμερα 20.00-24.00 στην αίθουσα εικαστικών του Πολιτιστικού Κέντρου «Μπούρτζι» η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αλεξάνδρας Πιτσιώρη, που θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου. Η Αλεξάνδρα εργάστηκε ως δασκάλα επί 27 χρόνια σε δημοτικά σχολεία του νομού Μαγνησίας.

Έχει διδάξει, επίσης, για δυο χρόνια εικαστικά μαθήματα, ζωγραφική, μουσική, χορούς στους μικρούς μαθητές και παρουσίασαν μαζί θεατρικές παραστάσεις. Σπούδασε αρκετά χρόνια μουσική (ακορντεόν, θεωρία, αρμονία και κλασικό τραγούδι) και παρακολούθησε πολλά σεμινάρια εικαστικών.

Πήρε μέρος με έργα ζωγραφικής στα Θεοφίλεια ’95 και συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις αυτοδίδακτων ζωγράφων που έγιναν από τότε στο Δήμο Ιωλκού. Επίσης, έλαβε μέρος τρεις φορές σε εκθέσεις καλλιτεχνικής ερασιτεχνικής γυναικείας δημιουργίας του Δήμου Βόλου στο κτίριο Στρεφτάρη το 2000 και στο κτίριο Τέχνης Τζόρτζιο Ντε Κίρικο το 2001 και το 2002.

Το καλοκαίρι του 2002 έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής στο κτίριο Στρεφτάρη με θέμα «Γυναίκα- Λουλούδια» και το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς τα έργα της φιλοξενήθηκαν στο κτίριο Ζαφειρίου στα πλαίσια της έκθεσης αυτοδίδακτων ζωγράφων. Το φθινόπωρο του 2006 πραγματοποίησε την τρίτη της ατομική έκθεση στο αρχοντικό Ζαφειρίου με θέμα «Αναμνήσεις σε άσπρο-μαύρο».

Το Μάρτιο του 2007 συμμετείχε στην έκθεση ερασιτεχνικής δημιουργίας γυναικών που διοργανώθηκε με αφορμή την ημέρα της γυναίκας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας (Γραφείο ισότητας) και τον πολιτιστικό οργανισμό Ιωλκού.Ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική και το γράψιμο.

Η ζωγραφική της είναι ρεαλιστική με αφαιρετικές τάσεις και κάποιοι πίνακες λουλουδιών στηρίζονται σε πιο μοντέρνες φόρμες. Παλαιότερα ασχολήθηκε με την ακουαρέλα, με μολύβι και κάρβουνο, πενάκι και μελάνι, με ειδικά χρώματα σε ύφασμα, μπατίκ και έφτιαχνε κοσμήματα από πηλό. Ζωγραφίζει πορτραίτα, λουλούδια και τοπία με ακρυλικά χρώματα σε μουσαμά.

Η έκθεση, που θα περιλαμβάνει έργα από διάφορες χρονικές περιόδους δημιουργίας της ζωγράφου, θα είναι εμπλουτισμένη με καινούργια έργα εμπνευσμένα από τις ομορφιές της γραφικής Σκιάθου και τον Παπαδιαμάντη, θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 19.30 έως τις 23.00.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου