ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση της Ελλης Μέλη στη Βυζίτσα Πηλίου

εγκαινιάζεται-σήμερα-η-έκθεση-της-ελλ-210146

Η έκθεση τιτλοφορείται «στα φτερά της θάλασσας και της πεταλούδας»

Εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο 18 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, η έκθεση ζωγραφικής της Έλλης Μέλη με τίτλο: «στα φτερά της Θάλασσας και της πεταλούδας».

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των φετινών καλοκαιρινών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυζίτσας, στη Βιβλιοθήκη της Μονής Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, στο πανέμορφο αυτό χωριό του Πηλίου. Η διάρκειά της είναι προγραμματισμένη έως τις 26 Αυγούστου.

Είκοσι σχεδόν χρόνια πέρασαν από την πρώτη παρουσία της Έλλης Μέλη στα πολιτιστικά δρώμενα της Μαγνησίας (Μακρινίτσα – Μηλιές – Βόλος – Βυζίτσα).

Αγάπησε την περιοχή μας και τελικά επέλεξε για μόνιμο καταφύγιο την Βυζίτσα, ανάμεσα στο πράσινο του βουνού των Κενταύρων, στο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας του Παγασητικού.

Έχοντας γίνει ένα με τους μονίμους κατοίκους του χωριού, αναπνέοντας τον Πηλιορείτικο αέρα, προβληματίζεται, δεν αφήνει τις πολύ άσχημα διαμορφωμένες καταστάσεις να την καταβάλουν, αναθαρρεί από τις ομορφιές του Πηλίου και τις μικρές ιστορίες του τόπου, ονειρεύεται και δημιουργεί.

Τούτη τη φορά , με αφορμή ένα παραμύθι, δημιούργησε τη νέα ζωγραφική ενότητα, που της έδωσε τον τίτλο: “στα φτερά της θάλασσας και της πεταλούδας”.

Τα τρία τελευταία χρόνια, πάντα στη Βυζίτσα, παρουσιάζει και μια διαφορετική ενότητα , διαρκώς με «το άδολο, το τρυφερό και το καθάριο απόσταγμα της ψυχικότητάς της».

Τον Αύγουστο του 2010 ταξιδέψαμε μαζί της στα χρώματα «του γιαλού και της αυλής». Από το 2008 διοργανώνει σειρά σεμιναρίων ακουαρέλας με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία.

Και για το φετινό καλοκαίρι πάντα με σεβασμό, χωρίς στόμφο, απαλλαγμένη από τη μιζέρια των ημερών και το βάρος δυσάρεστων γεγονότων που της συνέβησαν, ελαχιστοποιείται και απλώνεται στα θέματα της μόνιμης αναζήτησής της όπως: το νερό, η θάλασσα, ο ήλιος, οι πεταλούδες….

Στο συνοδευτικό έντυπο της έκθεσης μας περιγράφει από πού οδηγήθηκε στο θέμα της: «…Προσπαθώ να αγνοήσω την αλήθεια της πραγματικότητας, να την αντιμετωπίσω με τη φαντασία, πλέοντας στο όνειρο μέσα από μνήμες ήμερων καιρών. «Θέλω να φύγω» λέμε , «να γίνω πουλί να πετάξω», «να βγάλω φτερά στους ώμους».

Οι σκέψεις αυτές με οδήγησαν στη ζωγραφική ενότητα “στα φτερά της θάλασσας και της πεταλούδας”. Αφορμή το παραμύθι για μια θάλασσα που μαράζωνε ανάμεσα στα ακίνητα μικρά νησιά και στα κουρασμένα βράχια , να βρέχει τα πόδια κάθε κοντινής στεριάς και όλο αναστενάζει στον άνεμο….».

Η Έλλη Μέλη γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε στη Σχολή Δοξιάδη, ζωγραφική και γραφιστική με καθηγητές τους Αγήνορα Αστεριάδη, Ηλία Δεσκουλάκο, Α.Τάσο, Π.Γράβαλο, Π. Ζουμπουλάκη. Ζωγραφική στην Ecole des Arts Decoratifs et du Batiment της Grenoble Γαλλίας, Αγιογραφία στο Ίδρυμα Γουλανδρή – Χορν στην Αθήνα, με δάσκαλο τον π. Σταμάτιο Σκλήρη και κεραμική με δασκάλα την Μαρία Καρακατσάνη. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου.

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και έχει μετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Βιογραφικό της περιλαμβάνεται στο Λεξικό των Ελλήνων Καλλιτεχνών των εκδόσεων «Μέλισσα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου